Álljunk meg egy pillanatra
Nehéz, de rendkívül sikeres évet zárt 2020-ban a Hetek
Álljunk meg egy pillanatra

Forrás: Hetek

2021. 01. 04.
Álljunk meg egy pillanatra és tekintsünk vissza az elmúlt évre. Rengeteg nehézséget hordozott magában a 2020-as esztendő, de mindezek ellenére nagyon sok mindenért lehetünk hálásak. Itt a Hetek szerkesztőségében is. Összeszedtük az elmúlt évünk legfontosabb történéseit, legnagyobb sikereit – megköszönve egyúttal a kedves olvasóinknak és támogatóinknak azt, hogy tavaly is velünk tartottak.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Felvettük a harcot a járvánnyal szemben

Vitathatatlan, hogy a 2020-as évet magával ragadta a koronavírus járvány, ami az emberekre hatalmas terheket, a médiára pedig óriási felelősséget rótt. A Hetekben már az első pillanattól kezdve igyekeztünk a lehető legkomolyabban venni a Kínából elterjedt világjárványt. Már február legelején címlapon (!) foglalkoztunk a témával, és azt követően is kiemelten fontosnak tartottuk, hogy hitelesen, félelemkeltés nélkül tájékoztassuk az olvasókat. Nem csak hetente, hanem minden nap. Éppen ezért döntöttünk márciusban úgy, hogy még az akkor még fejlesztés előtt álló hetek.hu oldal elődjén – ha fapadosan is – azonnal megkezdjük ezt a munkát

 

Az online hírek mellett a hetilapban pedig a legrangosabb szakértőkkel igyekeztünk választ találni minden felmerülő kérdésre. Jakab Ferenctől, az operatív törzs fő virológusától azt kérdeztük meg, hogy újrafertőződhetnek-e azok, akik egyszer már elkapták a koronavírust, Csató Gábornál, a Mentőszolgálat vezetőjénél pedig a víruskövető applikációk dilemmájáról érdeklődtünk. De megszólalt a Hetek hasábjain a "Maradjon otthon!" szinkronhangja, a Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál is, valamint Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgató-helyettese is, aki elismerte, még mindig zömében csak feltételezések vannak a vírus eredetével kapcsolatban. 

 

Igyekeztünk nem csak a magyar színtéren vizsgálódni, helyszíni tudósításaink a világ több mint 30 országából (az Egyesült Államokból kiindulva Afrikán át egészen a Távol-keletig) tájékoztatták a Hetek olvasóit arról, hol, miként zajlik a járvánnyal szembeni küzdelem. Kínából például egy neve elhallgatását kérő politikai aktivista számolt be az egyik legfertőzöttebb tartományból, hogy mennyire igazak az országból hozzánk eljutó hírek. 

Podcastok, videóriportok, Insta-live-ok sora

A Hetek 2020-ban minden eddiginél több tartalmat gyártott a közösségi oldalaira. Több podcast-beszélgetést, élő interjút és videót készítettünk, mint a korábbi években. A podcast-adásainkban beszélgettünk az oltásellenességről, a poszt-Covid világrendről, de arról is, hogy kik és miért támadják az ATV-t. Voltak olyan interaktív beszélgetéseink is az idén, amelyekbe a követőink is bekapcsolódhattak, kérdezhettek. Gera Zoltánnal a játékos-karrierje utáni életéről beszélgettünk, Pajor Tamással a karantén alatti terveiről, Oláh Gergővel pedig a kalandos életéről. 

 

Videós tartalmakból sem volt hiány. Közkedvelt műfaj volt például az "utca embere", amikor egyszerű járókelőket kérdezünk aktuális témákban. Hogy igazságtalan bosszú volt-e Trianon? Hogy hogyan látják a magyarországi kínaiak a járványt? Nehéz-e ilyen körülmények között érettségizni? Hogy nyaralunk járvány alatt? Tagadják-e a vírus létezését a Covid-szkeptikus tüntetők? Van-e bármi esélye a Bajnokok Ligájában a Fradinak a szurkolók szerint? Meg persze szóba kerültek az ünnepek is

Kollégáink belevetették magukat a mély vízbe. Volt, hogy szó szerint, máskor magyarországi struccok elől menekültek, máskor lélegeztető gép alá feküdtek, de megdolgoztatta őket személyi edző, és az E-sportok nagymesterei is. 

Elindult a hetek.hu!

A tavalyi év talán legjelentősebb előrelépése a Hetek szempontjából az új napi frissülésű hetek.hu elindítása volt, amelyen az olvasóink most már ingyenesen napi több aktuális hír- és véleménycikkel is találkozhatnak.

Ez az újítás tette lehetővé, hogy élőben számoljunk be a magyar válogatott történelmi sikeréről Izland ellen, de napokon keresztül percről-percre követtük nyomon az amerikai elnökválasztás elképesztően kusza fejleményeit. Online felületünk szinte azonnal feliratkozott a hazai sajtóba, cikkeinket több alkalommal is szemlézték a konkurens oldalak. Csak, hogy egy példát említsünk, cikkünk nyomán robbant ki a Kádár-botrány, melynek lényege, hogy a Momentum egyik korábbi vezetője és alapítója, Kádár Barnabás azt sugallta, hogy az időseknek nem kellene szavazniuk a választásokon.

Az új hetek.hu nem csak friss és aktuális tartalmakat hozott, hanem egy jelentős újítást is a hetilap helyzetében. Lehetővé vált ugyanis, hogy a nyomtatott hetilap tartalmait ezentúl online, előfizetést követően el lehessen a weboldalunkon is olvasni. Bárhol, bármikor, bármilyen eszközön, egy nappal a nyomtatott lap megjelenése előtt. 

exkluzív interjúalanyok a hetilapban

Az alternatív platformjaink erősödésével a nyomtatott hetilap sem szorult a háttérbe. Idén is a világ különböző pontjairól érkező riportokat, tudósításokat jelentettünk meg: Isztambulból a Törökországban indulásra váró "fél magyarországnyi" menekültről tudósítottunk, de a Közel-Keletről beszámoltunk az egyiptomi válsághelyzetről és a libanoni robbanás körülményeiről is. Rómából a helyszínről jelentkeztünk be arról a nacionalizmusról szóló konferenciáról, amelyen a magyar miniszterelnök is felszólalt, de tudósítónk kiment a washingtoni Trump-párti tüntetésekre is, hogy a felvonulókkal beszélgessen. A sort még hosszan lehetne folytatni. 

 

Exkluzív interjúkból sem volt hiány 2020-ban. David Cornstein amerikai nagykövet elmondta, hogy nagyobb biztonságban érzi magát Budapesten, mint New Yorkban. Alan Dershowitz Trumpot is védő sztárügyvéddel a választások utáni kaotikus helyzetet elemeztük, míg Will Witt népszerű konzervatív influencerrel a jobboldali fiatalok helyzetéről beszélgettünk. De megszólalt a lapunknak többek között David Friedman, az Egyesült Államok jeruzsálemi nagykövete; Ryszard Legutko, az Európai Konzervatívok társelnöke, Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet; Thilo Sarazzin, a bevándorlásellenes német baloldali sztárszerző és politikus; Thierry Baudet, a holland politika fenegyereke; Caroline Glick, neves izraeli politikai elemző és Marek Krajci szlovák egészségügyi miniszter is. 

 

 

Persze a hazai politikával kapcsolatban is volt mit megbeszélni: a Novák Katalin családügyi miniszterrel készült interjúnk genderkérdést érintő részeit a teljes magyar sajtó szemlézte, de ugyancsak komoly beszélgetést folytattunk Fürjes Balázzsal, L. Simon Lászlóval, Kubatov Gáborral, Mesterházy Attilával, Hiller Istvánnal, Schiffer Andrással és Tóth Józseffel is. 

A közélet fajsúlyos témáin túl is volt miről írnunk persze. A tavalyi sportsikereken felbuzdulva Marco Rossi szövetségi kapitányt, Szergei Rebrov ferencvárosi trénert, Gera Zoltán egykori válogatott labdarúgót és Shane Tusupot is mikrofonvégre kaptuk. Gryllus Vilmos és Marék Veronika a lapunk kultúrát kedvelő olvasóinak jelenthettek kellemes perceket, de inspirációt meríthettünk az olyan vállalkozóktól is, mint Wáberer György, Gianni Annoni, vagy a Netpincér ügyvezetője, Patai Zoltán. 

A Heteknek mindig is nagy figyelmet fordított a sprituális tartalmakra, ezért nem maradhat ki az év végi (eleji) összegzésünkből Levi Lusko, a Lájkolj okosan! könyv szerzője, Nicky Cruz evangélista, vagy Ausztrália egyik legismertebb lelkésze, Andrew Evans sem, akikkel mind izgalmas beszélgetéseket volt alkalmunk folytatni. Az év rendkívüli eseményeit pedig két ízben is a lap alapító-főszerkesztőjével, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével, Németh Sándorral elemeztük. 

Több százezer embert értünk el kampányainkkal

Ugyancsak a 2020-as esztendő újdonsága volt, hogy több új olyan projektet indítottunk, ami a Hetek világnézetét mozgalmi szinten képviselte a nyilvánosság előtt. Ilyen volt a gendermesekönyv ügye, amelyben a létező összes platformon megszólaltunk és indítottunk kampányt a hagyományos családmodell védelmében is, de kiéleződött az abortusz-ügy vitája is, amellyel kapcsolatban a közösségi médiában indított kampányunk több százezer emberhez ért el, ahogyan a témában megjelent cikkeink is.

 

 

Nem véletlen, hogy az idei évben három tévécsatornába is hívták újságíróinkat, a Hír TV-ben a genderkérdésről, a Pesti TV-ben az amerikai elnökválasztásról és a földönkívüli létről, az ATV Startban pedig az újonnan induló hetek.hu-ról beszélhettünk.

Cikkeink még ennél is gyakrabban megjelentek beszélgetős műsorokban, híradókban, rádióadásokban. 

Mindent összegezve a Hetek történetének sok más piaci szereplőhöz hasonlóan egy rendkívüli kihívásokkal teli év volt a 2020-as, de túlzás nélkül állítható, hogy egyben az egyik legeredményesebb is. Ehhez olvasóink és támogatóink töretlen bizalmára is szükségünk volt, amiért ezúton is köszönetet mondunk. 

Éppen ezért reménységgel és felkészülten várjuk a 2021-es évet is, ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az ön támogatására is szükségünk van

Boldog és sikeres évet kívánunk minden kedves olvasónknak! Jó egészséget! 

A Hetek szerkesztősége

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!