hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nagyobb biztonságban érzem magam Budapesten, mint New Yorkban”
– állítja David B. Cornstein amerikai nagykövet
„Nagyobb biztonságban érzem magam  Budapesten, mint New Yorkban”

Fotó: Dósa Gyôzô

2020. 07. 29.
Donald Trump felkérésére jött Budapestre, de a sajtóhírek alapján ismerõsei féltették, hogy zsidó üzletemberként egy „antiszemita országban” kell szolgálnia. David B. Cornstein azonban azt tapasztalta, hogy a nyugati média egy része hamis képet ad Magyarországról. Az amerikai nagykövettel 100 nappal az elnökválasztás elõtt beszélgettünk.

Hosszú idő után tért vissza Magyarországra, és az első interjúját az ATV-nek adta. Széles körben idézték a mondatait, meglepte ez a nagy visszhang?

– Mindig meglep az, hogy kíváncsiak arra, amit mondok. Úgy vélem, hogy a reakciók nagyon kedvesek és érdemiek voltak, köszönöm ezt innen is a csatornának. 

Ebben az interjúban említette, hogy az amerikai–magyar kapcsolatok teljesen megváltoztak az előző kormányzat időszakához képest. Melyeket tekinti a legsikeresebb területeknek, és melyek azok, ahol még sok a tennivaló?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!