Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Az emberi jogainkat akarjuk” – A kínai tüntetések háttere

Betelt a pohár: példátlan tüntetéshullám indult Kína-szerte az utcákon és az egyetemi campusokon a három éve tartó, embertelenül szigorú Covid-lezárások miatt. A demonstrálók Hszi Csin-ping elnök távozását és a kommunista uralom végét követelik.

Győzhet-e a világ leggazdagabb embere a cenzúra ellen

Bár a Twitter a szólásszabadság platformjaként jött létre, az elmúlt évek során számos konzervatív hang esett áldozatul cenzorainak. Kérdés hogy Musk új felülete túléli-e az elhallgattatására irányuló külső erőfeszítéseket.

A szivárványos focisták és az emberi jogok

Ki gondolta volna, hogy a katari Vébé fő hírei a szivárványos válogatottak bohóckodásairól és nem a VAR abszurditásáról szólnak majd? 2010-ben, amikor a FIFA kiadta a rendezés jogát Katarnak, kérdések özöne merült föl. Főleg azért, mert rögtön felröppentek hírek az eljárást övező korrupcióról. Még ha nem is történt eddig olyan eljárás, ami ezt a gyanút hivatalosan igazolta volna, azóta már megbukott Blatter FIFA-elnök, nem is függetlenül a vébérendezés jogát odaítélő ügymenettől.

Belföld

Hack Péter az EU-pénzekről: magasugrás közben emelik a lécet

Minden eddiginél erősebb fegyvert vetett be az Európai Bizottság a magyar kormánnyal szemben, amellyel lényegében világos üzenetet fogalmazott meg a tagállamok felé: többé nem tűri el Brüsszel, hogy bárki az Egyesült Európa útjában álljon.

„Nincs szükség még egy kormánypárti vagy vállaltan ellenzéki médiumra”

Ma már nem nagyon érezni semmit abból a médiafelhajtásból, ami a 92.9 elnyerésekor vette körbe a rádiót. Egyre több olyan véleményvezérnek van mûsora náluk, amely mindkét politikai oldallal szemben kritikus, amire a hallgatottsági adatok alapján láthatóan megnõtt az igény.

Hit és értékek

Ma is érvényes-e a tizedfizetés üzenete?

Honnan ered a tizedfizetés gyakorlata? Van bibliai megalapozottsága az egyházi tizednek? Mondott-e erről bármit maga Jézus? Ez nem egy olyan ószövetségi gyakorlat, ami az Újszövetségben érvényét vesztette?

LMBTQ-reformok: még a pápával is szembe mennek a német katolikusok

A katari világbajnokságon a német válogatott kampányolt leghangosabban a homoszexuális  kapcsolatokat reklámozó „One Love” karszalag  mellett, Németországban a katolikus egyház állt be az LMBTQ-mozgalom élharcosának.

HÁTTÉR

Krach a kriptotőzsdén: kevesen buknak ilyen gyorsan ilyen nagyot

Fél éve még a kritpovaluták világának egyik bástyája volt, november elejére azonban a 21. század egyik legnagyobb vállalati kudarcává vált az FTX kriptotőzsde. Az FTX november elején jelentett csődöt, a jelenleg is zajló eljárás során pedig számos hihetetlen tény került napvilágra.

Újra egy Obama lehet az amerikai elnök?

Elstartolt a 2024-es kampány a Fehér Házért. Donald Trump a félidős választások után bejelentette indulását, és sokak szerint az sem véletlen, hogy Michelle Obama ekkorra időzítette második könyvének megjelenését.

Kanada bekeményít: a gyerekeknek is jár a halálba segítés?

Kanada a világ élvonalában jár az eutanázia és az asszisztált öngyilkosság liberalizációja terén. A szabályozás fokozatos kiterjesztésének eredményeként néhány hónap múlva már a mentális betegséggel küzdők is igényelhetik a „méltó halált”.

KÁVÉSZÜNET

Dekorációs és túlélési tippek karácsonyra

Ahogy beköszöntenek a hideg, fénytelen napok, egyre jobban igényeljük, hogy otthonunk melegséget árasszon.

Ki a Mikulás?

„Minden gyermek várva vár, vidám ének hangja száll” – szűrődnek ki a csilingelő hangocskák a meleg otthonok ablakain át, az év egyik legizgatottabb estéjén, december 5-én. De honnan származik ez a jóságos nagyapó?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!