"Vajon kitartunk a hitünk mellett akkor is, amikor ilyen nagy az ellenállás?" - Trump-párti tüntetőkkel beszélgettünk Washingtonban
Helyszíni tudósítás az Egyesült Államok fővárosából
"Vajon kitartunk a hitünk mellett akkor is, amikor ilyen nagy az ellenállás?" - Trump-párti tüntetőkkel beszélgettünk Washingtonban

Fotó: Kőrösi Gábor

2020. 12. 15.
Több nagyszabású demonstrációt is tartottak a hétvégén az Egyesült Államok fővárosában, Washington DC-ben. A Hetek helyszíni tudósítója a felvonulókkal beszélgetett, hogy megtudja, mit gondolnak a választást követő jogi csatározásokról, a leadott szavazatok törvényességéről és a várható jövőről. Az este során aztán a város több verekedés, és késelés színtere is lett: Antifa tüntetők és a Proud Boys nevű szervezet tagjai csaptak össze többnyire. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A még hivatalban levő amerikai elnök mellett kiálló egyik legjelentősebb mozgalom, a Stop the Steal (Állítsuk meg a lopást - magyarul. Értsd: a választás ellopását.) a Legfelsőbb Bíróság épülete elé szervezett felvonulást, miután a kilenctagú bírói testület elutasította Texas állam keresetét, ami érvényteleníttette volna négy csatatér állam hitelesített eredményét. 

A hétfői napon közben az Elektori Kollégium megszavazta, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok következő elnöke, bár Trump stábja még mindig reménykedik abban, hogy egy kiskapu segítségével még ezt az eredményt is megfordíthatják. 

Amerikának meg kellene alázkodnia Isten előtt

Rick Észak-Karolinából utazott a fővárosba, hogy Trump mellett tüntessen. Még mindig úgy véli, hogy megfordítható az eredmény, különösen akkor "ha Amerika hajlandó megalázkodni Isten előtt". A 71 éves bácsi elmesélte, hogy még az iskolás éveiben minden napon imával kezdtek, így most nagyon elszomorítja a tény, hogy 

"Isten egyre jobban kiszorult a társadalom mindennapjaiból."

Szerinte ennek köszönhetőek azok a fejlemények, amiket ma már minden nap megtapasztalnak az átlagos amerikaiak. 

"Donald Trump támogatója vagyok, de mindenek felett Amerikát támogatom" - mondja Rick, akinek a szülei és nagyszülei is harcoltak az amerikai szabadságért. Szerinte Isten nélkül nem lenne Amerika az ami, és kiemelten hangsúlyozza, ő nem szeretne "Venezuelában" élni. 

Akárhány rendezvényre kerül sor az elnök támogatása céljából, annyira el is fognak menni - folytatja.

"Ezt nem lehet a nappaliból megnyerni" - fogalmaz. Rick szerint soha semmi nem fog változni, ha az emberek nem fejezik ki a hitüket. Hozzáteszi, ha csak egy embert sikerül meggyőznie az igazság felől, akkor már megérte elutaznia ide. 

Fotó: Kőrösi Gábor
Fotó: Kőrösi Gábor

"Csak összeesküvéssel lehetett félretenni Trumpot az útból"

Mike nem tudja elfogadni a Joe Biden féle verziót. Ő Minnesotából érkezett a rendezvényre. Azt meséli, hogy a munkájából adódóan állandóan algoritmusokkal foglalkozik, és őt teljesen ledöbbentette a hivatalos eredményt, amit matematikailag lehetetlennek tart. "Este 11 órakor Trump vezetett, majd 11:15-kor érdekes módon a billegő államok szinte egyszerre leálltak, mivel rájöttek, hogy a Dominion szoftveres csalás ellenére is Trump vezetett, ezért időre volt szükségük, hogy megfordítsák az állást" - magyarázza az egyik legelterjedtebb csalás-elméletet Mike. 

Úgy véli, mindezt néhány napon belül be is bizonyítják Trump ügyvédei. Azt hangsúlyozza, már így is minden nap újabb és újabb bizonyítékokat mutatnak be, ami azt mutatja, hogy 

"Trumpot csak összeesküvéssel lehetett félretenni az útból, legális úton nem."

Mike szerint nem ez volt az első eset, amikor nemzeti szinten fogtak össze az úgynevezett deep state emberei ahhoz, hogy egy egész nemzetet megvezessenek. 

Megvásárolható siker

A Nevadából érkező Theresának a barátai nem értették, minek utazik fel a fővárosba egy felvonulás miatt. Ő a kérdésekre azt felelte, hogy ő nem egy személyre, hanem egy olyan politikára szavazott novemberben, ami szerinte a legjobb az országnak. 

Fotó: Kőrösi Gábor
Fotó: Kőrösi Gábor

"Úgy látszik viszont, hogy ma megvásárolható a siker. Ha van elég pénzed akkor lehet belőled Joe Biden" - egyszerűsíti le a kérdést Theresa, aki később már jóval árnyaltabb magyarázatot adott arra, miért is jobb az országnak Trump. 

"Olyan adópolitikája van, amelyek fenntartják a vállalkozások versenyképességét világszinten is, és növelik a foglalkoztatottságot is, számtalan új gazdasági lehetőséget teremtve"

- magyarázza. Kiemeli azt is, hogy Trump alatt a rendőrség megfelelően volt finanszírozva, és jól volt szervezve, a hatóságok bőrszíntől függetlenül minden állampolgárt hatékonyan tudtak védeni. "Én ez szeretném a következő négy évben is látni."

Theresa hangsúlyozta azt is, hogy Trump felülmúlta várakozásokat a közel-keleti béke és az Izraellel való kapcsolat terén is. 

Nem lesz többé ugyanolyan Amerika

Jessi helyi lakos, ő szerinte ennek az egész felfordulásnak szellemi, spirituális oka van. "Ezt az országot Egyesült Államoknak hívják, de jobban megosztott, mint amennyire egyesült" - vélekedik. Jessi szerint lehet, hogy Istennek az volt a célja ezzel az egésszel, hogy nyilvánvalóvá tegye a nemzet és a világ előtt is, hogy mennyire korrupt a jobboldal is, ezért kerültek ítélet alá. 

"Abban az egyben biztos vagyok, hogy a keresztények az Egyesült Államokban minden nap meg vannak próbálva. Vajon kitartunk a hitünk mellett akkor is, amikor ilyen ellenállással szembesülünk?"

Jessi szerint akárhogy is lesz, Amerika nem lesz olyan, mint egy évvel ezelőtt. Vagy romlottabb lesz, vagy érettebb. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!