hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jeruzsálem most először nyitott és szabad
Konferenciabeszélgetés David Friedmannal, Amerika jeruzsálemi nagykövetével
Jeruzsálem most először nyitott és szabad

Fotó: AP / Jose Luis Magana

2020. 04. 16.
Egy nappal az amerikai béketerv bemutatása után a Hetek lehetőséget kapott arra – egyedüli magyar újságként –, hogy részt vegyen egy exkluzív konferenciabeszélgetésen, amelyen az Egyesült Államok jeruzsálemi nagykövete, a Trump-féle terv egyik kulcsszereplője, David Friedman válaszolt a meghívott nemzetközi újságírók kérdéseire.

A washingtoni tájékoztatón szóba került az annektálás, a palesztin állam feltételei, a biztonsági kérdések, Jeruzsálem státusa, a határok és területcserék értelmezése. A válaszok több szempontból segítettek értelmezni a béketervet, így a nagykövet válaszai – köztük a Hetek kérdésére adott reakciója – bejárták a világsajtót.

Az izraeli 13-as televíziócsatorna kérdése arra vonatkozott, támogatja-e az amerikai kormány azt, hogy Izrael haladéktalanul annektálja a Jordán-völgyet és a nyugati parti településeket. A nagykövet hangsúlyozta, hogy az „annektálás” kifejezést rossz megfogalmazásnak tartja, amit nem is szeretne használni: „Az izraeli kormány szabadon dönt arról, hogy mikor és milyen területekre terjeszti ki a joghatóságát. Amikor ezt előkészítik, mi is felállítunk egy bizottságot, és megvizsgáljuk, hogy összhangban van-e a javaslatunkkal.”

Elvárjuk a vallásszabadsáG érvényesülését a térségben, így a templomhegyen is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!