hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Vírus határok nélkül

A korábbi hasonló járványoknál gyorsabban terjed, ám egyelőre a halálozási rátája kevésbé rossz a Kínában megjelent koronavírusnak. És mintha Peking is átláthatóbban folytatná a járvány elleni harcot, bár vannak információk, amelyek árnyalják ezt a képet. Hogyan éli meg a történteket egy magyar fiatalember? Kialakulhat-e szupervírus és globális vészhelyzet?

Sikeres volt-e a neokonok külpolitikája?

Az időközben a demokrata impeachment-hoax kulcsfigurájává előlépett John Bolton egykori nemzetbiztonsági tanácsadót élteti és amerikai beavatkozást sürget Iránban az ajatollahok rendszerének megdöntése érdekében a kitűnő Seres László, a Neokohn főszerkesztője és a Hetek rendszeres külső szerzője.

Jeruzsálem most először nyitott és szabad

Egy nappal az amerikai béketerv bemutatása után a Hetek lehetőséget kapott arra – egyedüli magyar újságként –, hogy részt vegyen egy exkluzív konferenciabeszélgetésen, amelyen az Egyesült Államok jeruzsálemi nagykövete, a Trump-féle terv egyik kulcsszereplője, David Friedman válaszolt a meghívott nemzetközi újságírók kérdéseire.

Csodaország és Sohaország

Meglepő pillanatban jelentették be „az évszázad béketervét” az izraeli–palesztin konfliktus rendezésének új kereteiről. Bár a terv alapvetően borította föl Izrael javára a korábbi paradigmákat, a béke még nincs karnyújtásnyira.

Belföld

Hatvanéves a magyar panel

Néhány éve még „temettük” a panelt, mint amelynek lejárt az ideje, és a lebontásukról értekezett a sajtó. A magyar panel azonban váratlanul „feltámadt” és ma újra reneszánszát éli.

A hálapénz közellenség

A magánegészségügy rohamos térhódításának egyetlen ellenszere az állami ellátás minőségi fejlesztése – mondta lapunknak Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke. Szerint a decemberi kormányhatározat reménykeltő, mivel a kormány eltökéltségét tükrözi az egészségügy finanszírozási és strukturális átalakításának elindítására.

Győr: megnyugvás jön?

Megnyugszanak-e Győrben a kedélyek az után, hogy a bukott polgármester, Borkai Zsolt helyére egykori, Fideszen belüli ellenfelét választották polgármesterré? Mit jelent a Fidesz és mit az ellenzék számára a vasárnapi győri eredmény?

Hit és értékek

Mit tanult 75 év alatt a világ?

Ha a mai trend folytatódik, száz évvel Auschwitz után nem maradnak zsidók Európában – ezzel a megdöbbentő figyelmeztetéssel szembesültek a Holokauszt Világfórumon részt vevő királyok, államfők és miniszterelnökök.

HÁTTÉR

Angolosan távoznak

A 2016-os népszavazás után az eredeti elképzelés szerint az Egyesült Királyságnak már tavaly márciusban ki kellett volna lépnie az Európai Unióból. A többéves jogi és politikai hercehurca után most január 31-én tényleg távoznak. Mi változik pontosan?

Esély az életnek

Becslések szerint 100 ezer résztvevője lehetett Washingtonban a janu­ár végén 47. alkalom­mal megrendezett March for Life felvonulásnak, melyen most először mondott beszédet személye­sen az Egyesült Államok jelenlegi elnöke. Korábban egyetlen kormányfő sem vállalta be, hogy hivatala tekintélyével ilyen egyértelműen súlyt adjon az életvédő mozgalomnak.

Életmentő prófécia

Az utóbbi időben egyre több világsztár vallja meg Jézus Krisztusba vetett hitét. Közéjük tartozik a rapper, Kanye West, illetve felesége, Kim Kardashian is – azonban egyikük sem most találkozott először az evangéliummal. Míg Kanye gyerekként heti háromszor járt szüleivel istentiszteletre, addig Kim meg sem született volna, ha örmény felmenői nem elkötelezett karizmatikus keresztények. (2020.01.31.)

KÁVÉSZÜNET

Deepfake

„Persze, hogy igaz, a saját szememmel láttam!” – Könnyen lehet, hogy ez a mondás hamarosan idejétmúlttá válik. Új, különböző innovatív technológiák ötvözetének köszönhetően nemsokára annak sem hihetünk, amit a képernyőn valósnak látni vélünk.

Tájképekbe komponált háború

Monumentális panorámafestmény az 1917, nem szokványos film. Története csekély, jellemábrázolás­ban sem túl mély, ám nézőinek többsége igen nagyra tartja. Lehet, hogy valójában nem ilyen volt „a nagy háború” – de ki tudja már azt?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!