hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sikeres volt-e a neokonok külpolitikája?
Sikeres volt-e a neokonok külpolitikája?

Fotó: AP / Pablo Martinez Monsivais

2020. 04. 16.
Az időközben a demokrata impeachment-hoax kulcsfigurájává előlépett John Bolton egykori nemzetbiztonsági tanácsadót élteti és amerikai beavatkozást sürget Iránban az ajatollahok rendszerének megdöntése érdekében a kitűnő Seres László, a Neokohn főszerkesztője és a Hetek rendszeres külső szerzője.

Seres László szabadság iránti elkötelezettsége, Izrael és az Egyesült Államok melletti kiállása éppoly tiszteletreméltó, mint az övéhez képest eltérő vélemények iránti nyitottsága. Most azonban súlyosan téved.

Seres László szerint „a szabadság, az emberi jogok és a demokrácia békés exportját hirdető neokon külpolitikai elveket, következetességet és főleg morált vinne Amerika diplomáciájába, és lássuk be, ezek mindegyikére szüksége is van”, ezért aztán azt sürgeti, hogy az Egyesült Államok exportáljon szabadságot és demokráciát Iránba, nyilván békés úton. Hiszen a rezsimváltások és a demokráciaexport már csak így, békés, diplomáciai úton terjednek a világon.

Nem igaz, hogy a neokon külpolitika bárminek a „békés” exportjára törkedne.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!