hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hálapénz közellenség
Interjú Kincses Gyulával, a MOK elnökével
A hálapénz közellenség

Forrás: ATV

2020. 04. 16.
A magánegészségügy rohamos térhódításának egyetlen ellenszere az állami ellátás minőségi fejlesztése – mondta lapunknak Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke. Szerint a decemberi kormányhatározat reménykeltő, mivel a kormány eltökéltségét tükrözi az egészségügy finanszírozási és strukturális átalakításának elindítására.

Önt az Újratervezés csoport jelöltjeként novem­ber­ben elsöprő többséggel szavazták meg a Magyar Orvosi Kamara új elnökévé. Mit gondol arról, hogy a kine­­ve­­zé­sét sokan újabb ellenzéki térnyerésnek állítot­­ták be?

– Nem örülök neki. Nem vagyok pártpolitikus, és meggyőződésem, hogy a Kamara kizárólag független szakmai szempontok szerint tud hatékonyan működni. Mi konstruktív partnerként, nem pedig ellenfélként viszonyulunk a kormányhoz.

Csoportjuk kezdettől fogva azt hangsúlyozta, hogy az egészségügy reformját a 40 ezer tagot számláló orvoskamara reformjával kell kezdeni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!