Hetek Univerzum
„Tegyük Istent újra naggyá nyugaton!” - Will Witt, a PragerU influencere a Heteknek
A konzervatív műsorvezető az amerikai egyetemeken zajló ideológiai átképzésről is beszélt a lapunknak

Will Witt konzervatív influenszer, a prageru nevű thinktank munkatársa.a közösségi oldalait több százezren követik. (Forrás: Will Witt)

„Tegyük Istent újra naggyá nyugaton!” - Will Witt, a PragerU influencere a Heteknek
A konzervatív műsorvezető az amerikai egyetemeken zajló ideológiai átképzésről is beszélt a lapunknak
Ateista liberálisként indult, az egyetemen viszont kiábrándult az intoleráns balos közegből. Csatlakozott Amerika egyik legnézettebb konzervatív szervezetéhez, a PragerU-hoz, és ma többszázezres követőtábora előtt hirdeti a konzervatív keresztény értékeket. (2020.10.02.)

Miként kezdődött az influencerpályád? Konzervatív családban nevelkedtél, vagy milyen hatásra fogtál bele ebbe a tevékenységbe? 

– Kifejezetten liberális, ateista közegben éltem egész életem során, így nevelkedtem. A változást az hozta, hogy egyetemre mentem. Bár a legtöbbeket a baloldali nézetek mentén sikerül doktrinálni az egyetemi évek alatt, velem pont az ellenkezője történt: láttam, milyen hibbant lett mindenki, és felháborodtam azon, hogy miket tanítanak nekünk. Coloradóban jártam egyetemre, és ott kezdtem el diákszervezeteket létrehozni és különböző eseményeken felszólalni. A PragerU tevékenységét az interneten fedeztem föl, végignéztem minden videójukat, és odáig voltam értük. Elhatároztam, hogy az egyetemi programjukhoz, a PragerForce-hoz csatlakozva én is készítek nekik egy videót. Sebtében megtanultam, hogyan kell forgatni, videót vágni, elküldtem az anyagomat, és nagy sikert aratott a PragerU-nál. Nemcsak hogy megjelentették a videómat, de még állást is ajánlottak. Úgyhogy fogtam magam, két év után otthagytam az egyetemet, Los Angelesbe költöztem – így jutottam idáig.

Akkor inkább vissza sem mentél az egyetemre?

– Oda nem, most a Coloradói Keresztény Egyetem online képzésén tanulok tovább. De a hagyományos értelemben vett közoktatásból köszönöm, elég volt!

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!