hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Ne kérj bocsánatot azért, amiben hiszel"
Interjú Will Witt amerikai influenszerrel
"Ne kérj bocsánatot azért, amiben hiszel"

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 02. 09.
Ha a kereszténységet felhígítjuk, akkor az emberek elfordulnak tőle, mert nem találnak benne semmi értéket – mondta a Hetek Studio vendégeként Will Witt. Az amerikai influenszer a Prager University munkatársaként dolgozik: a nonprofit szervezet szemnyitogató videókat készít többek között olyan fontos témákról, mint az abortusz, a kereszténység értékei, a patriotizmus fontossága vagy éppen a szocializmus pusztító hatásai.

A Danube Istitute meghívására érkeztél Magyarországra, hogy érzed magad nálunk?

– Egyfajta kulturális sokk alatt vagyok. A Terror Házában megnéztük a kommunizmus és a nácizmus pusztítását. Tanulságos, hogy ezekkel az ideológiákkal az emberek életét jobbá akarták tenni – az eredmény mégis tömegek halála lett. A történelmi példa ellenére még mindig vannak emberek szerte a világon, különösen Amerikában, akikhasonló világmegváltó „értékeket” képviselnek. Szóval eljönni egy posztkommunista országba, majd hallani, ahogy otthon az amerikaiak a kommunizmus nagyszerűségéről beszélnek, ez igazán szemnyitogató élmény számomra.

Számos videót készítettél történelmi témákról a PragerU-n. Amikor az utcán a második világháborúról vagy a holokausztról kérdeztél embereket, sokkoló volt látni, hogy sokan egyszerűen nem ismerik az országuk múltját…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!