hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A vége úgyis az lesz, hogy Orbán kilép
Interjú Ryszard Legutko lengyel EP-képviselővel
A vége úgyis az lesz, hogy Orbán kilép

Facebook/Ryszard Legutko

2020. 04. 07.
A britek távozásával még súlyosabb konfliktusokra kell számítani, a Von der Leyen-bizottság nem sok jóval kecsegtet, a magyar minisz­ter­elnök ugyan érdekes játszmát játszik, de a végén otthagyja a Néppártot – magyarázta lapunknak az Európai Konzervatívok társelnöke.

Névjegy


RyszardLegutko lengyel politikus, filozófiaprofesszor. A Jog és Igazságosság lengyel kormánypárt európai parlamenti képviselője. Volt oktatásügyi miniszter is 2007-ben. 2014-ben úgy fogalmazott a melegházassággal kapcsolatban, mint „szükségtelen és destruktív kísérlet”, a homofóbiát pedig egy olyan megbélyegzésnek tartotta, amivel azért ostorozzák az embereket, hogy ne merjenek szembeszállni a meleglobbival. A homofóbiát egy „teljesen fiktív problémának” tartja, szerinte a „keresztények azok, akiket diszkrimináció ér”.

Itt, a konferencián többen hosszasan ünnepelték a Brexitet. Nagy-Britannia kilépésével azonban egy erős, nagyhatalmú föderalizmusellenes országot veszített el az Európai Unió. Mekkora kihívás elé állítja ez a bennmaradó szuverenistákat?


– A britek továbbra is a szövetségeseink maradnak kormányzati szinten, de valóban nagy problémát jelent a távozásuk abból a szempontból, hogy az európai establishment rossz konklúziót von le a Brexitből. Levonhatták volna azt a következtetést is, hogy elveszítettünk egy tagországot, tanuljunk ebből a hibából, de nem ezt teszik. Azt mondják, végre távozott egy erős, antiföderalista hatalom, most akkor teljes sebességgel előre. Magasabb szintre próbálják kapcsolni az európai integrációt, amiből nagyon sok konfliktusunk lesz. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!