hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Robbanás után: Libanon a totális összeomlás szélén
Az apokalipszis lovasai Bejrútban
Robbanás után: Libanon a totális összeomlás szélén

Fotó: AP

2020. 08. 13.
Mintha az apokalipszis négy lovasa pusztítana Libanonban: a járvány után a múlt heti kikötői robbanással a halál aratott, majd mivel a gabonakészletek nagy része megsemmisült, jön az éhínség – és nem kizárt a háború.

Amikor ezeket a sorokat írom, Libanonban éppen ölnek. Ezt ne úgy képzelje el az olvasó, hogy szolid tüntetések vannak, amihez hozzászoktunk az elmúlt években. Az egyre idegesebb állami rendőrség, és az egyre idegesebb állami hadsereg próbálja kevés sikerrel megakadályozni, hogy Bejrút félőrült lakossága elfoglaljon és felgyújtson minden közhivatalt, fellógasson minden politikust a kormányban.

A kőkemény katonai fellépés működni szokott a Közel-Keleten, elég, ha arra gondolunk, milyen hamar tett rendet az egyiptomi hadsereg 2013-ban, amikor megpuccsolták a Muzulmán Testvériség elnökét. 

A tömeges halálesetek miatt az emberek egy idő után otthon maradtak, és alkalmazkodtak az új szabályokhoz. Ez a forgatókönyv nem tud érvényesülni Libanonban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!