hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Candace Owens hatása a konzervatív afroamerikai közösségre

Owens Amerika-szerte ismert színes bőrű konzervatív politikai szónok és aktivista, aki az online és offline térben is kiáll a regnáló elnök és annak politikai döntései mellett. A támogatás kölcsönös: Donald Trump szerint a feltörekvő tehetség egy nap akár az Egyesült Államok elnöke is lehet.

Kamala Harris: A legszínesebb alelnökjelölt

„Szükségem volt arra, hogy valaki olyan dolgozzon mellettem, aki okos, kemény és készen áll a vezetésre” – írta Joe Biden a támogatóinak, miután bejelentette, hogy Kamala Harris kaliforniai szenátort választotta alelnökjelöltjének. Harris mellett szólt az, hogy személyes üzenetével egyszerre több fontos etnikai-kulturális közösséget is meg tud szólítani.

Így próbálják kiszervezni Trump alól az evangéliumi keresztény támogatóit

Az amerikai elnökválasztási kampány egyik újdonsága, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt támogatói kampányt indítottak a hagyományosan Trump-szövetséges, most azonban a vírushelyzet, a zavargások és egzisztenciális nehézségek miatt némiképp meggyengült, a kormányban részben csalódott evangéliumi keresztények megnyerésére.

Robbanás után: Libanon a totális összeomlás szélén

Mintha az apokalipszis négy lovasa pusztítana Libanonban: a járvány után a múlt heti kikötői robbanással a halál aratott, majd mivel a gabonakészletek nagy része megsemmisült, jön az éhínség – és nem kizárt a háború.

Belföld

Ez több mint foci: A Sepsi OSK és a magyar identitás

Negyedik élvonalbeli idényét kezdi meg az augusztus végén rajtoló román labdarúgó-bajnokságban a Sepsi OSK. Székelyföld kedvenc magyar labdarúgóklubjának–amely idén a román kupadöntőig menetelt–Ausztráliától Kalotaszegig vannak szurkolói, akiket nemcsak a foci, hanem a magyarság szeretete is összeköt.

Hit és értékek

I. János Károly spanyol király: Egy bukott uralkodó története

Abu-Dzabiban bukkant fel a száműzetésbe kényszerült volt spanyol király. János Károly távozását augusztus elején jelentették be Madridban, de közel egy hétig nem lehetett tudni, hová tűnt. A bukott uralkodó története mögött egy botrányokkal, intrikákkal és történelmi drámákkal terhelt család, a 450 éves francia–spanyol Bourbon-dinasztia rejlik.

HÁTTÉR

Felfokozott média­figyelem Madeleine McCann ügyében

Új fejlemények vannak a világ legismertebb eltűnt gyermeke, Madeleine McCann ügyében, amelyek ismét ráirányították a figyelmet arra, hogy együttműködés nélkül a rendőrség szinte tehetetlen. Madeleine csak egy az évente világszerte eltűnő 8 millió gyermek közül.

Dusko Popov: az igazi James Bond

Habár Ian Fleming hőse nevét egy amerikai ornitológustól kölcsönözte, a 007-es karakterét egy másik személy inspirálta, méghozzá Fleming titkos­szolgálati éveiből. (2020.08.14.)

KÁVÉSZÜNET

Hogyan változott a női szépségideál a történelem során?

Az, amit ma szépnek mondunk, egyáltalán nem biztos, hogy évszázadokkal korábban ideálnak számított. Teltebb alak, fiús frizura, hosszú göndör fürtök, vékony derék... Az emberiség történelme során gyakorlatilag minden típusnak kijutott a rivaldafényből, ami azt is mutatja, hogy igen sokfélék vagyunk – és ez így szép.

Kendőzetlen beszámolók a gyermekszínész lét veszélyeiről

Mai, egykori, élő és már elhunyt filmsztárokat ültetett kamera elé az HBO A showbiznisz gyermekei címmel megjelent új dokumentumfilmjében. Az alkotás nem titkolt célja, hogy a hirtelen jött változás veszélyeire és buktatóira hívja fel a figyelmet – az egyéni sorsok drámáját a személyes beszámolók teszik még érzékletesebbé.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!