hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Candace Owens hatása a konzervatív afroamerikai közösségre
A jobboldal fekete csillaga
Candace Owens hatása a konzervatív afroamerikai közösségre

Candace Owens(Forrás: Wikipedia / Gage Skidmore)

2020. 08. 13.
Owens Amerika-szerte ismert színes bőrű konzervatív politikai szónok és aktivista, aki az online és offline térben is kiáll a regnáló elnök és annak politikai döntései mellett. A támogatás kölcsönös: Donald Trump szerint a feltörekvő tehetség egy nap akár az Egyesült Államok elnöke is lehet.

Azonban Owens nem volt mindig meggyőződéses konzervatív. Sőt, mi több, elmondása szerint korábban nem is igazán érdekelte a politika – ha mégis választás elé állították, liberálisként aposztrofálta magát. Fordulat akkor következett be szemléletében, amikor egy általa készített, zaklatókat nyilvántartó weboldal (Social Autopsy) kísérlete kudarcba fulladt. Az esetről a média elmarasztalóan tudósított, csupán egyetlen hírforrás volt, ami Owens szemszögéből mutatta be az esetet: a Breitbart – köztudottan jobboldali – híroldal. Ezután az aktivista rendszeres olvasója lett a portálnak, és aktívan követni kezdte a Fox Newst, valamint Larry Elder rádiós műsorvezető tevékenységét. A változás látványos és drasztikus volt: szinte egyik napról a másikra liberális újságíró-hallgatóból konzervatív aktivista lett, és rendszeresen közzétesz demokrata ideológiát támadó tartalmakat You­Tube-csatornáján, Twitter-oldalán vagy éppen az Instagram-fiókján. 

Liberális öröksége azonban a jelek szerint nem múlt el nyomtalanul. 

Hová tűntek a dollármilliók?

Candace Owens a többségi konzervatív állásponttal szemben támogatja az azonos neműek házasságát; egyik videójában arról beszélt, hogy a szexuális irányultság csupán egy preferencia, ami alapján senkit nem szabad elítélni. A transzneműekkel kapcsolatos közéleti vitákban azonban hangot adott ellenérzéseinek. 2017-ben nagy port kavart a hír, miszerint transzneműek nem jelentkezhetnek a hadseregbe – Owens ekkor kiállt Trump elnök döntése mellett a kérdésben, arra hivatkozva, hogy amíg a nemváltás folyamata tart, a transzneműek mentálisan nem alkalmasak a fegyveres szolgálatra. Egy Twitter-bejegyzésében azt is kifejtette, hogy a transz mozgalom a modern feminizmussal és a Black Lives Matter mozgalommal együtt átírta a férfi szerepét a társadalomban, ami a családok diszfunkcionalitásához vezet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!