hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem a tekintélyre, hanem a hatékonyságra alapozunk” – interjú a magánegészségügybe befektető Wáberer Györggyel
A szállítmányozás és a biztosítási üzletág után a magán­egészségügybe fektetett
„Nem a tekintélyre, hanem a hatékonyságra alapozunk” – interjú a magánegészségügybe befektető Wáberer Györggyel

Fotó: Iró Zoltán

2020. 11. 05.
Fejenként és évente valamivel több mint 1300 euró hiányzik ahhoz, hogy a magyarok élettartamában az EU-hoz képest tapasztalható ötéves lemaradást behozzuk – mondta a Heteknek Wáberer György, aki a szállítmányozás és a biztosítási üzletág után a magán­egészségügybe fektetett, megalapítva a Wáberer Medical Centert.

A befektetési lehetőségek közül miért éppen a magán­egészségügyi szolgáltatás mellett tették le a voksukat? Milyen trendeket látva döntöttek így?   

– Úgy éreztem, ezen a területen sürgetően szükség van a segítségre. Miért kellene beletörődnünk abba, hogy Magyarországon a várható élettartam közel 5 évvel alacsonyabb az uniós átlagnál? Nyugtalanít, hogy az Európai Unió 28 tagországa között Magyarország a 24. helyen áll az átlagéletkor hosszának tekintetében. Számomra egyértelmű volt, hogy ha hozzá tudok járulni a helyzet javításához, azt szívesen megteszem. 

az Európai Unió 28 tagországa között Magyarország a 24. helyen áll az átlagéletkor tekintetében. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!