hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Felemás reakciók a bécsi terrortámadásra

Franciaország és Németország mellett már Ausztria is áldozatul esett az iszlám terrorizmusnak. A legutóbbi támadásra adott válaszok alapján a politika egyetlen megoldást lát a problémára: a még szorosabb nemzetközi együttműködést.

„Trumpot a teljesítménye, Bident a médiahátszél támogatta” – Willem Griffioen politikai elemző a Heteknek

„Hihetetlen médiakampány ellenében sikerült talpon maradnia Trump elnöknek, függetlenül attól, hogy ez az erőn felüli teljesítmény elegendő lesz-e számára az újraválasztáshoz” – mondta Willem Griffioen washingtoni politikai elemző lapunknak.

Kiterjedt választási csalás? – feszült hetek várnak Amerikára

Miközben Amerika választópolgárai soha nem látott számban mentek el szavazni, az eddigi eredmények alapján hihetetlenül feszült a helyzet. Számos konzervatív forrás szerint az ország történelmének legkiterjedtebb választási csalása zajlik, amely során a demokraták mindent megtesznek a hiteles szavazati arányok eltorzításáért. Egyelőre mindkét jelöltből lehet győztes.

Belföld

Szülők, akik a lehangoló diagnózis ellenére megtartották magzataikat

Down-szindróma, halva születés, lyukas szív. Ilyen és ehhez hasonló címkékkel szembesültek a szülők a rendelőben, terhesgondozás során – a szakmai javaslat minden esetben az abortusz volt. Ők mégis másképp döntöttek. A téma érzékenységére való tekintettel az érintettek nevét megváltoztattuk. (2020.11.06.)

„Dráma van” – egészségügyisek a járvány második hullámáról

December közepére a kórházak elérhetik teljesítőképességük határát – derült ki a héten Orbán Viktor szigorításokat részletező bejelentéséből. Az egészségügyi dolgozók azonban már most kongatják a vészharangot. Hetek-körkép.    

„Nem a tekintélyre, hanem a hatékonyságra alapozunk” – interjú a magánegészségügybe befektető Wáberer Györggyel

Fejenként és évente valamivel több mint 1300 euró hiányzik ahhoz, hogy a magyarok élettartamában az EU-hoz képest tapasztalható ötéves lemaradást behozzuk – mondta a Heteknek Wáberer György, aki a szállítmányozás és a biztosítási üzletág után a magán­egészségügybe fektetett, megalapítva a Wáberer Medical Centert.

Hit és értékek

Hová tűnnek a zsidók Európából?

Egy új kutatás szerint 1945 óta az európai zsidó lakosság létszáma 60 százalékkal csökkent. Mi lehet az oka ennek a drámai lélekszámcsökkenésnek? Miért hagyják el a zsidók Európát, amely mai arcának, kultúrájának és gazdaságának kialakításában elévülhetetlen szerepük volt?

HÁTTÉR

Terror és félelem­vezérelt tolerancia Franciaországban

A járványidőszak kellős közepén szinte egymást érték a terrorista merényletek Franciaországban, melyeknek hátterében a szekuláris társadalom és az iszlám radikalizmus konfliktusa áll. A bécsi fejlemények tükrében az iszlám szélsőségesek aktivizálódása Európa destabilizálását célozhatja.

Lengyelország válaszúton: a tüntetők abortálnák a klasszikus értékeket

Az identitáskérdések mentén húzódó társadalmi szakadékot mélyíti tovább az újra fellángoló abortuszvita Lengyelországban. A katolikus egyház hitelességi válsága nem könnyíti meg a politikai érdekek mentén lavírozó kormánypártok helyzetét.

KÁVÉSZÜNET

„Erre nem lehet néhány hét alatt felkészülni” – interjú Valter Attila országúti kerékpárossal

Először vett részt Grand Tour (háromhetes) kerékpárversenyen, és nem csupán célba ért a Giro D’Italia csaknem 4000 kilométere után, hanem a 174 induló közül a 27. lett, míg a 25 év alattiak között a 11. helyen végzett. A 22 esztendős Valter Attilával beszélgettünk.

Witold Pilecki – a férfi, aki beszökött Auschwitzba

Miközben mindenki menekülni akart onnan, egy lengyel hazafi „beszökött” Auschwitzba, hogy szabotázsakciókat kövessen el a tábor létesítményei ellen, és bizonyítékokat gyűjtsön a zsidók tömeges meggyilkolásáról. Witold Pilecki „a megmagyarázhatatlan jóság példája a megmagyarázhatatlan gonoszság idején”.

„Az együtt mesélés a legnagyobb ajándék” – interjú Marék Veronika József Attila-díjas mesekönyvíróval

Könyvein generációk nőttek fel, sokaknak ezek az első kapcsok az olvasás birodalmába. A szerző derűs életszemléletét a mai napig megőrizte: élettől való ajándéknak tekinti, hogy azzal foglalkozhatott egész életében, ami neki is és másoknak is örömet szerez.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!