hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Trumpot a teljesítménye, Bident a médiahátszél támogatta” – Willem Griffioen politikai elemző a Heteknek
A csata folytatódik Amerikáért
„Trumpot a teljesítménye, Bident a médiahátszél támogatta” – Willem Griffioen politikai elemző a Heteknek

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 05.
„Hihetetlen médiakampány ellenében sikerült talpon maradnia Trump elnöknek, függetlenül attól, hogy ez az erőn felüli teljesítmény elegendő lesz-e számára az újraválasztáshoz” – mondta Willem Griffioen washingtoni politikai elemző lapunknak.

Miért szerepelt Trump a vártnál jobban?

– Egyrészt a felmérések nagyon hibásak voltak, amint arra már jó ideje figyelmeztetünk. A demokrata szakemberek egy része is tisztában volt ezzel, de nem akartak szembemenni a kollégáikkal, inkább beálltak ők is a sorba. Akár megnyeri Trump a választást, akár nem, egy dolog biztos: a közvélemény-kutatók súlyosan, jócskán a hibahatár felett tévedtek. 10-12 pontos előnyt mértek Biden javára, és az eredmények messze távol estek ettől. Nemcsak az országos képet mérték rosszul, hanem az egyes államokat is, például Pennsylvaniát. 

Mit gondol, ez a tévedés szándékos volt, vagy inkább szakmai hibáról van szó?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!