Minisorozat készül Trump és a volt FBI-igazgató konfliktusáról
A kirúgott FBI-vezér, James Comey könyvét viszik vászonra
Minisorozat készül Trump és a volt FBI-igazgató konfliktusáról

Forrás: Showtime

2020. 06. 17.
A 2016-os amerikai elnökválasztás egyik emblematikus figurája, az azóta már menesztett Jamey Comey visszaemlékezései alapján forgat minisorozatot a Showtime. A produkcióban Brendan Gleeson (Erőszakik) játssza majd Donald Trumpot. 

James Comey némiképp szokatlan módon lett kvázi főszereplője a négy évvel ezelőtti elnökválasztási kampánynak. Az FBI igazgatójaként részt vett az orosz befolyásolási narratívában, de nyomozott Hillary Clinton, akkori demokrata elnökjelölt privát email-szerverei ügyében is. 

Sokan úgy tartják, hogy a választás előtti utolsó napokban tett bizonytalan kijelentései javában hozzájárulhattak Trump megválasztásához, akaratán kívül. A beiktatást követően ugyanis az FBI-igazgató élesen szembekerült az amerikai elnökkel, így rövid időn belül Trump menesztette őt.

Forrás: Showtime
Jelenet a minisorozatból. Comey-t Jeff Daniels játssza. /Forrás: Showtime/

Comey azóta könyvet írt az emlékeiből A Higher Loyalty címmel. A Showtime novemberre tervezett kétrészes minisorozata az ő narratíváját filmesíti meg. Egyelőre sokat nem lehet tudni a további tartalmáról, a színészgárdáról azonban már annál többet. 

Magát az FBI-igazgatót Jeff Daniels játssza majd. Az ígéretek szerint a bemutató rögtön a novemberi választások után lesz, és két nap alatt sugározzák majd a két részt. A tévécsatorna két képet is közzétett a sorozatból a napokban. A sorozat címe: The Comey Rule.

A kétszer kétórás részek közül az első az oroszországi befolyásolást érintő nyomozás első napjairól szól majd, valamint az FBI Clinton-emailjei utáni vizsgálatairól. A második felvonás pedig a Comey és Trump közötti konfliktus eszkalálódását mutatja majd be. 

(Variety, Deadline)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!