hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 04.20. (XXII/16) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Mérges gázok bevetésben

Az Egyesült Államok bő egy éven belül már másodjára hajt végre légi csapást Szíriában egy állítólagos vegyifegyver-támadás miatt. A mérges gázok bevetése ugyanakkor már régóta problémát jelent, és nem csak Szíriában.

Az európai jog a politika fogságában

Az Európai Bizottság tavaly decemberben megindította a hetes cikkely szerinti eljárást Lengyel­országgal szemben. Most egy olyan jelentéstervezet látott napvilágot (Sargentini-jelentés), amely Magyar­országgal szemben is hasonló kezdeményezést vetít előre. A jelen helyzet megértéséhez fontos megvizsgálni, hogy milyen folyamatok határozzák meg most az európai politika irányát.

Etikus vezető?

Nincs Donald Trump elnökségét megrengető bombasztori James Comey volt FBI-igazgatónak a héten megjelent könyvében. Annál inkább magát leplezi le a szerző, miközben azon igyekszik, hogy ellentmondásos döntéseinek erkölcsi alapot fabrikáljon.

Belföld

„Van hova fejlődnünk”

Részben az ellenzék koordinációs politikájának tudja be a Fidesz–KDNP újabb kétharmadát Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szerint ugyanakkor új szakaszt kell nyitni a kormányzásban, és a negyedik Orbán-kormánynak türelemre és az érdemi párbeszédre nyitottnak kell lennie a társadalommal.

Hit és értékek

Feminizált evangélium - Mária Magdolna, a félreértett tanítvány

Hollywood ismét hozzányúlt a Bibliához – most feministák számára „rebootolta” az evangéliumot. A nézők egy olyan Mária Magdaléna (Mária Magdolna) szemszögéből élhetik át Jézus történetét, aki nem kicsit tér el a Bibliából és a kétezer éves egyházi hagyományból megismert karaktertől.

Az élet győz a halál felett

30 éve, 1988-ban mintegy 120-an vettek részt az első meneten, Jom Hasoá-n, a Nemzetközi Holokauszt emléknapján. Azóta a résztvevők száma a százszorosára nőtt: 2018-ban 12000 ember – pontosan annyi, mint ahány zsidó embert elpusztítottak egy nap alatt a táborban – sétált végig a 3,2 km-es egykori halálúton Auschwitzból Birkenauba.

Undor és közöny

A 20. században a természetfelettitől elszakadt, önmaga felé fordult egzisztencialista világszemlélet következtében még erősebbé vált az ember elidegenedése Istentől.

HÁTTÉR

Facebook-botrány belülről

Nemcsak a felhasználók, hanem a dolgozók körében is bizonytalanságot és felháborodást váltott ki a „világmegváltó” terveket dédelgető Facebook adatkezelési botránya.

Fordulat húsz év után a Fenyő-gyilkosság ügyében

Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében – közölte az ORFK kedd este. Ezzel egy két évtizedes, elképesztő ügy vett újabb fordulatot.

35 éves, sejtbiológus, roma

A felsőoktatásban részt vevő roma hallgatók aránya tavaly 1,7 százalék volt, ami mintegy 5000 diákot jelent. Dr. Bódi Ildikó, a Semmelweis Egyetem 35 éves, cigány származású adjunktusa máig fehér hollónak számít a maga területén.

Báránybőrbe bújt farkasok

Előző cikkünkben azt elemeztük, milyen technikákat alkalmazhat­nak a manipulátorok a munkahelyen, és hogyan lehet felismerni azt, ha manipuláció áldozatai vagyunk. Most azt szeretnénk megmutatni, milyen eszközeink vannak a manipulációval szemben, és hogyan lehet hatékonyan kezelni ezeket a helyzeteket.

Tej À la szója

Évről-évre egyre több embert érint a laktóz-intolerancia és a tejfehérje allergia. Számukra az étkezések során alternatív megoldást jelenthet a szójatej fogyasztása, ami ideális helyettesítője lehet a tehéntejnek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!