hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Etikus vezető?
Hatalmas öngól James Comey új könyve

2018. 05. 17.
Nincs Donald Trump elnökségét megrengető bombasztori James Comey volt FBI-igazgatónak a héten megjelent könyvében. Annál inkább magát leplezi le a szerző, miközben azon igyekszik, hogy ellentmondásos döntéseinek erkölcsi alapot fabrikáljon.

James Comey közel egy évvel ezelőtti kirúgásakor sokan vitatták a döntés helyességét. Az azóta napvilágra került információk bőven igazolták a lépést.

Az eltelt időszakban többek között kiderült, hogy Comey irányítása alatt az FBI folyamatosan információkat szivárogtatott ki a sajtónak, azzal az egyértelmű céllal, hogy Hillary Clintont politikai előnyhöz juttassa. Ezzel párhuzamosan, a Donald Trumpra nézve kedvező adatokat visszatartották a nyilvánosságtól (például, hogy Comey többször megerősítette, hogy az elnök személyével kapcsolatban nem folyik nyomozás).

Emellett két, egymással viszonyt folytató FBI-ügynök, Peter Strzok és Lisa Page üzenetváltásaiból a közvélemény értesülhetett arról, hogy az FBI magas beosztású hivatalnokai a háttérben „biztosítást” igyekeztek kidolgozni maguknak arra az esetre, ha minden erőfeszítésük ellenére Trump győzne. Lelepleződött továbbá, hogy Loretta Lynch volt igazságügy-miniszter és Comey már Clinton FBI előtti meghallgatását megelőzően tudták, hogy nem fognak eljárást indítani a demokrata jelölt ellen.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!