hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Facebook-botrány belülről
Hogyan bírják a nyomást a közösségi oldal dolgozói?

2018. 04. 19.
Nemcsak a felhasználók, hanem a dolgozók körében is bizonytalanságot és felháborodást váltott ki a „világmegváltó” terveket dédelgető Facebook adatkezelési botránya.

Kitartás, veletek vagyunk! – biztatta a Facebook egyik dolgozóját telefonon keresztül az édesanyja, miután a hírekben látta, hogy lánya munkahelye a támadások kereszttüzébe került. A The Washington Post „aranyos” riportja szerint a gyermeke munkájára büszke szülő töretlenül hitte, hogy a botrányok ellenére a messzi Kaliforniában igenis egy jobb világot építenek, ami közelebb hozza egymáshoz az embereket. Nem mindenki kapott azonban ilyen „lélekerősítő” hívást a szülői házból, így például Westin Lohne fiatal termékdizájner szomorúan posztolta, hogy „morálisan rendkívül nehéznek találta”, hogy folytassa a munkáját a Facebooknál, így inkább felmondott, és egyúttal törölte magát a közösségi hálóról.

Etikai dilemmák

Az elmúlt 18 hónap egyértelműen a cég történetének legnehezebb időszaka volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!