hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Albumot készítek majd a mémekből”
Interjú Győrfi Pál szóvivővel
„Albumot készítek majd a mémekből”

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

2020. 05. 21.
Tele van az internet a róla készült „maradjotthon” mémekkel, a mentõ­szolgálat kommunikációs vezetõje pillanatok alatt az ország legismertebb embere lett. Az életmentés elhívatásáról, a közszereplõségrõl és a fiával készített „hanyattesõs” TikTok-videókról is beszélgettünk.

Sok helyen olvasni, hogy gyermekkora óta mentős szeretett volna lenni, de az ilyen vágyak azért sokszor elhalnak. Hogyhogy Önben megragadt, hogy mentős legyen?

– Én háromévesen orvos akartam lenni, mondogattam a szüleimnek is. Mire 6-7 éves lettem, rátaláltam a mentős szakmára, de akkor még inkább csak a külsőségek miatt. A Markó utca közelében laktunk, sokszor láttam a mentőautókat. Kértem a szüleimet, hogy vigyenek el hozzájuk, hogy megismerkedjem velük. Ahogy ez a világ kezdett kinyílni előttem, megtaláltam benne önmagamat már gyermekként is. Úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon izgalmas munka, aminek óriási tétje van, sok mindent kell hozzá tudni. Éppen mostanában számolgattam, hogy most már 37 éve dolgozom mentősként, ami engem is megdöbbentett. A mentőknél nincs két ugyanolyan eset, ez egy nagyon izgalmas munka.

Nem fáradt bele sosem a munkájába?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!