hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mi alapján döntenek a Facebook cenzorai?

Magyarország jobboldali politikája másodlagos abban, hogy miért pont õt választották be a Facebook globális ellenõrzõ bizottságába – mondta a Heteknek Sajó András. Munkájuk révén új szabályrendszer jöhet létre, eldöntve, hogy milyen véleményeknek van helyük a közösségi oldalon.

A nyugati kultúra elpusztításának programja

A szórakoztatóipar és a szakirodalom alapján ismertek a szovjet hírszerzési technikák. Kevesebb szó esik viszont arról a felforgató tevékenységről, amelynek gyökere Kínáig ér, és máig rombol a nyugati társadalmakban.

Belföld

Mi egy antikommunista pártot képviseltünk

Harminc éve alakult meg az elsõ szabadon választott ország­gyûlés és kormány. Ebbõl az alkalomból kérdezte a Hetek párhuzamos interjúban a rendszerváltás két szereplõjét és közeli szemtanúját arról, mit látnak a fordulat legnagyobb eredményeinek és hiányosságainak.

Ha idén lesz második hullám, azt nehezen éljük túl

Az élet lassan minden szegmensben újraindul, de a járványidőszak maradandó tanulságul szolgál, legfőképp abban, hogy vállalkozói és családi szinten is létkérdés, hogy legyenek anyagi tartalékaink. Vállalkozói körkérdés, befejező rész.

„Albumot készítek majd a mémekből”

Tele van az internet a róla készült „maradjotthon” mémekkel, a mentõ­szolgálat kommunikációs vezetõje pillanatok alatt az ország legismertebb embere lett. Az életmentés elhívatásáról, a közszereplõségrõl és a fiával készített „hanyattesõs” TikTok-videókról is beszélgettünk.

Hit és értékek

Két vörös kereszt a kartonon

Nyolcvan éve, hogy 1940 májusában a Linz közelében lévő Hartheim-kastélyban megkezdte működését egy furcsa intézmény, ahová elfüggönyözött buszok érkeztek, tele utasokkal, majd üresen távoztak. A kastély kéményéből röviddel a buszok érkezését követően fekete füst szállt fel. A kastélyban egészen 1944 decemberének végéig ismétlődött ez a menetrend.

HÁTTÉR

Tömeges lecsúszás jöhet?

Magyarországon – akárcsak minden, kijárási korlátozást bevezető országban – március óta nagyon megugrott a regisztrált munkanélküliek száma. A tendencia további alakulása sok tényezőtől függ, legfőképp attól, hogy a járványt mennyire sikerül kontroll alatt tartani, illetve visszaszorítani.

Egy év börtön lelkigondozásért?

Németországban az Egészségügyi Minisztérium elõterjesztése alapján a Bundestag törvényben tiltotta be homoszexuálisok terápiás „visszafordító kezelését”. A témáról Uwe Heimowskival, a Német Evangélikus Szövetség munkatársával beszélgettünk, aki a kormány, illetve a Bundestag felé képviseli a szervezetet.

Harmadik típusú találgatások

A Pentagon hivatalosan is feloldotta három korábban már kiszivárgott UFófelvétel titkosítását.  Az USA légierő-pilótái által rögzített, azonosítatlan repülő tárgyakat bemutató felvételek ismét felgerjesztették a kíváncsiságot a földönkívüli élet lehetősége kapcsán. Hugh Ross asztrofizikus és szerzőtársai az UFójelenséget keresztény szemszögből vizsgálták a Lights In the Sky & the Little Green Men című könyvükben.

KÁVÉSZÜNET

Olyan vihar nincs, ami nem múlik el

Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-rekorder, elsőként evezte át egyedül az Atlanti-óceánt, és az első magyar, aki az Antarktisz partjáról eljutott a Déli-sarkig. Legújabb expedícióján hajója megsérült, ezért visszafordult, így nem az óceán közepéről, hanem otthonról jelentkezett be az interjúra, kislánya társaságában.

Gyerekekkel, otthon

Sárosdi Virág, a skillo.hu szerzõje számos praktikát, tippet oszt meg napról napra a szülõkkel közösségi oldalain: hogyan tudnak gyermekeikkel hatékonyan foglalkozni otthon, képességeiknek megfelelõen fejleszteni õket. A koronavírus idején is arra bátorít: megéri ilyenkor is gyermekeinkbe fektetni.

Hogyan beszéljünk gyermekeinkkel a koronavírusról?

A járványidőszak – bár nem mindig vesszük észre – a kicsik gondolkodásmódját, világról alkotott képét is befolyásolja. Házi gyártmányú „ellenszer”, gyerekrajzok, játék közben elejtett mondatok árulkodnak arról, hogy a fejekben ott motoszkál a téma. Nagy segítség, ha a szülők ilyenkor is irányt tudnak mutatni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!