hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyerekekkel, otthon
Gyerekekkel, otthon

Fotó: skillo.hu

2020. 05. 21.
Sárosdi Virág, a skillo.hu szerzõje számos praktikát, tippet oszt meg napról napra a szülõkkel közösségi oldalain: hogyan tudnak gyermekeikkel hatékonyan foglalkozni otthon, képességeiknek megfelelõen fejleszteni õket. A koronavírus idején is arra bátorít: megéri ilyenkor is gyermekeinkbe fektetni.

Most, hogy hosszú ideje együtt vannak a családok, a szülőkkel való beszélgetésből kiderült, hogy nagyon nehezen tudják lekötni csemetéik figyelmét. Nyilván minden eset más. Mit tanácsol általánosságban?

– A legtöbb megoldás, ami most a neten kering, arra próbál válaszolni, hogyan kössük le a gyerekeinket, hogy mi tudjunk dolgozni. Ezer és ezer tuti ötlet jön szembe, amit a gyerekek egyedül tudnak csinálni. Már az óvónők is leülnek a kamera elé mesét olvasni a gyerekeknek, hogy azok addig is hagyják a szüleiket dolgozni. A minap egy óvónő telefonon is felhívott, hogy segítsek neki olyan ötletekkel, amit a gyerekek egyedül tudnak játszani.

Szerintem azonban fordítva ülünk a lovon. Először is, egy gyereket ne hagyjunk magára a képernyő előtt, még az óvó nénivel sem, hiszen ő nem biztos, hogy jól látja, mit is csinál a gyermekünk. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!