hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ha idén lesz második hullám, azt nehezen éljük túl
Gazdasági járványkörkép – 3. rész
Ha idén lesz második hullám, azt nehezen éljük túl

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 05. 21.
Az élet lassan minden szegmensben újraindul, de a járványidőszak maradandó tanulságul szolgál, legfőképp abban, hogy vállalkozói és családi szinten is létkérdés, hogy legyenek anyagi tartalékaink. Vállalkozói körkérdés, befejező rész.

„A vállalkozásunk 55 éves, de ilyet még soha nem értünk meg, mint most a járvány kapcsán: egyik napról a másikra eltűntek a vásárlók, így be kellett zárnunk a legerősebb bázisunknak számító nagykereskedelmi raktárunkat Budapesten” – mondta a Heteknek Városi Ferenc, az óra- és ékszer-kereskedelem mellett óragyártással is foglalkozó Astron Kft. tulajdonosa. Két saját kiskereskedelmi üzletük forgalma is visszaesett 50-60 százalékra. Az utóbbi hetekben ugyanakkor már érzik, hogy „az élet utat tör magának”, így újranyitott a kereskedelmi raktáruk, és az üzleteikben is jobbak már a számok.

Volt, aki könnyek között mondta, hogy ne haragudjak, de nem tudja kifizetni, amivel tartozik.

„Megrendítő volt, amikor a partnereink nem azért nem fizették ki a tartozásaikat, mert nem akarták, hanem mert nem volt bevételük és tartalékuk sem. Volt, aki könnyek között mondta, hogy ne haragudjak, és elküldte a tizenezer forintos bevételét, ami nem túl jelentős összeg egy nagyobb tartozás esetében, de a szándékot jól jelzi” – idézte fel a vállalkozó, hozzátéve, hogy „békeidőben” 1100 partnerük van, akik közül 300 rendszeres vásárló.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!