hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Olyan vihar nincs, ami nem múlik el
Egy extrém sportoló tippjei a krízisidőszak túléléséhez
Olyan vihar nincs, ami nem múlik el

Forrás: Rakonczay Gábor

2020. 05. 21.
Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-rekorder, elsőként evezte át egyedül az Atlanti-óceánt, és az első magyar, aki az Antarktisz partjáról eljutott a Déli-sarkig. Legújabb expedícióján hajója megsérült, ezért visszafordult, így nem az óceán közepéről, hanem otthonról jelentkezett be az interjúra, kislánya társaságában.

Hogy bírod a bezártságot és az izolációt a sok extrém kaland után?

– Én személy szerint jól bírom, de fontos figyelni néhány dologra. Engem az elején nagyon megütött, hogy ezek a kihívások most a világon mindenkit egyszerre érintenek. Például a családdal töltött idő sokkal töményebb, nem tudják kisétálni magukat az emberek, ingerlékenyebbek. Nem olyan biztos a jövő, még akkor sem, ha valakinek megmaradt a munkája, és otthonról tud dolgozni, egyszerűen más minden, átalakult az életünk. Senki sem szereti a változást, sokszor még a pozitív változást sem, ez a mostani helyzet pedig keveseknek pozitív. Benne van ez az erős ismeretlen tényező: nem tudjuk, meddig tart, mi változik még, és ez mennyire érint majd minket.

Látsz párhuzamokat az expedíciók és a mostani világjárvány között?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!