hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Zing-élmény
Interjú Susánszky Ádámmal, a Zing Burger társtulajdonosával
A Zing-élmény

Képek forrása: Socially / Puskás Nóra

2020. 06. 08.
A Zing Burger hét éve tört be a magyar gasztropiacra, és hódít megállíthatatlanul. Hogy mi lehet növekvõ népszerûségük titka, és miben hoztak új színfoltot a hazai street food világába? Többek között erre kapunk választ a cég egyik alapítójával készített interjúnkban.

Sokan árultak már hamburgert, és nem önöké az első gyorsétterem. Miért döntöttek mégis úgy, hogy 2013-ban belevágnak a hamburgerbizniszbe, bővítve az amúgy is gazdag kínálatot?

– Alapvetően nem tartjuk magunkat gyorsétteremnek, inkább a fast casual vonalat képviseljük. Ez azért fontos különbség, mert ezzel 2013-ban az elsők között jelentünk meg Magyarországon. Akkor a minőségi street food fogalma itthon nem létezett, voltak a drágább beülős helyek, ahol kézműves burgert lehetett kapni, vagy a klasszikus büfékaja, ami legtöbb esetben olcsó, nem minőségi ételeket takart. Mi 2013-ban egy foodtruckkal jelentünk meg különböző rendezvényeken, és elérhető áron árultunk minőségi, kézműves burgert – ez akkor a maga nemében teljesen egyedülálló volt a piacon: jó minőségű, lekövethető alapanyagokból vásárolhattak „büféételt” az emberek. Bár azóta már tíz Zing étterem alapítása áll mögöttünk, de ebből az elvből a mai napig nem engedtünk; mi magunk gyártjuk az összetevőket a bucitól egészen a szószokig, alapanyagainkat pedig magyar kistermelőktől igyekszünk beszerezni – termelői méz a szószokhoz, kisüzemi liszt, szabadtartású csirkék, marhák...

Korábban kísérleteztek már hasonlóval, vagy a Zing volt az első vállalkozásuk?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!