hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nyugati kultúra elpusztításának programja
Demoralizálás és destabilizálás útján zajlik a marxista ideológiai felforgatás
A nyugati kultúra elpusztításának programja

Demoralizálás és destabilizálás útján zajlik a marxista ideológiai felforgatás(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 05. 21.
A szórakoztatóipar és a szakirodalom alapján ismertek a szovjet hírszerzési technikák. Kevesebb szó esik viszont arról a felforgató tevékenységről, amelynek gyökere Kínáig ér, és máig rombol a nyugati társadalmakban.
Forrás: Wikipeda
Szun-ce műve, a háború művészete – a kommunisták is alkalmazták
a Nyugat ellen.
(Forrás: Wikipeda)

A kanadai szovjet nagykövetségből 1945-ben titkos papírokkal megszökött Igor Gouzenko óta köztudott, hogy a Szovjetunió és az Egyesült Államok fegyverkezési versenye során a kémek mindent megtettek egymás technológiáinak megkaparintása érdekében. (A szovjetek például amerikai atomtitkokat akartak.) Ám az ilyen jellegű kémtevékenység a KGB programjainak és kiadásainak csupán 10-15 százalékát jelentette – a kommunista hírszerzők döntő többsége felforgatással volt megbízva. Ezt viszont már Tomas David Schumantól tudjuk, akinek neve megtévesztő; valójában egy kiugrott KGB-ügynökről van szó, kinek valódi neve Jurij Bezmenov.

A kém még 1970-ben ugrott ki a szovjet kötelékből, Kanadában telepedett le és Amerika-szerte több előadást tartott a 80-as években arról, milyen eszközökkel próbálta a marxista, kommunista ideológiai gépezet aláásni a nyugati társadalmakat.

Mi is a kommunista felforgatás?

A kommunista terminológia szerint a felforgatás minden esetben romboló szándékkal irányul az ellenség felé, ugyanakkor megnyilvánulási formájában szinte mindig nyílt, törvényes és tulajdonképpen könnyen megfigyelhető tevékenység. Ennek keretében tehát nem hídrobbantó és atomtitok-szivárogtató ügynökökre kell gondolni, hanem ártatlannak tűnő cserediákokra, diplomatákra, művészekre, aktivistákra vagy újság­írókra. Bezmenov szerint a céljuk egy adott társadalom kulturális értékeinek rombolása, a lakosság demoralizálása és valóságfelfogásának eltorzítása.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!