hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ez nem mese: már az óvodákba is betenné a lábát a genderpropaganda
A gyerekeinket akarják
Ez nem mese: már az óvodákba is betenné a lábát a genderpropaganda

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 01.
Mérföldkőnek tekinthető a hazai meleg- és transzgender-propagandában a Meseország mindenkié című mesekönyv megjelenése. A kisgyerekeket „érzékenyítő”, Soros-támogatással, egy leszbikus egyesület gondozásában megjelent kötet jókora felháborodást váltott ki a magyar társadalomban.

Az Ünnepi Könyvhétre időzítve jött ki a Meseország mindenkié című könyv a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában. A kötet jól ismert mesék átiratait tartalmazza, méghozzá „stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartozó mesehősök” szerepeltetésével, többek között roma Pöttöm Panna, leszbikus Hamupipőke, sárkányölő pincérlány, mélyszegénységből, bántalmazó családból jövő vagy örökbe fogadott hősök életre keltésével. 

A kötet az ajánlója alapján a világ sokszínűségével hivatott megismertetni a gyerekeket, az általánosságban vett másság elfogadására tanítva őket. Ugyanakkor az alapötlet bevallottan a homoszexuális „ismeretterjesztéshez” kapcsolódik. Mint Nagy Boldizsár, a kötet szerkesztője az Indexnek elmondta, őt a Labrisz egyik aktivistája kereste meg, aki évek óta dolgozik az egyesület Melegség és megismerés nevű programjában, aminek lényege, hogy iskolákban beszélgetnek diákokkal, megvitatva a melegséggel kapcsolatos előítéleteket, sztereotípiákat. Ő vetette fel, hogy szólítsák meg azokat a kisiskolásokat és óvodásokat is, akik „észlelik, hogy valamilyen tekintetben eltérnek a társaiktól”. Ehhez képest plusz ötletként merült fel olyan csoportok szerepeltetése, akik Magyarországon „marginalizált” helyzetben vannak. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!