hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

"Támadnak a törökök": megoldható-e az örmény–azeri konfliktus?

Múlt hét vasárnap kitört az örmény–azeri háború. A nyugat a harcok azonnali beszüntetését sürgeti, Donald Trump pedig kijelentette, jó kapcsolataik vannak a térségben, és meglátják, meg tudják-e állítani a katonai konfliktus eszkalálódását.

„Tegyük Istent újra naggyá nyugaton!” - Will Witt, a PragerU influencere a Heteknek

Ateista liberálisként indult, az egyetemen viszont kiábrándult az intoleráns balos közegből. Csatlakozott Amerika egyik legnézettebb konzervatív szervezetéhez, a PragerU-hoz, és ma többszázezres követőtábora előtt hirdeti a konzervatív keresztény értékeket. (2020.10.02.)

Ki is Amy Barrett, Trump Legfelsőbb Bírósági jelöltje?

Az Egyesült Államok elnökválasztási kampánya új fordulatot látszik venni Ruth Bader Ginsburg, a Legfelsőbb Bíróság egyik bírájának halálát követően. Az utódjának jelölésére jogosult Donald Trump még a választás előtt szeretné pozícióba segíteni választottját, ám ehhez a demokratáknak is lesz egy-két szavuk.

Belföld

„Mindig a választóknak van igazuk” - Interjú Fürjes Balázs államtitkárral

Az óriási bosszúságot okozó nagykörúti biciklisávok, a roskadozó Lánchíd és a főváros vonzáskörzetéből történő beutazás káoszának megoldása is szóba került a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral készített  interjúnk során.

Hit és értékek

Kárpátalja: A szabadságszeretet és hűség földje

Kárpátalja különleges a határon túli magyar területek között: a honfoglalástól kezdődően egészen Trianonig megszakítás nélkül a Magyar Királyság szerves része volt. Több mint ezer éven át sosem alkotott külön területi egységet, és megkülönböztető névvel sem rendelkezett.

Önvizsgálat nélkül nincs megtérés - exkluzív Hetek-interjúk Washingtonból

The Return – A visszatérés: ezen a néven hirdettek evangéliumi szervezetek nagygyűlést az amerikai főváros ikonikus helyszínére, a Lincoln Emlékműhöz. A rendezvényen élőben több tízezren vettek részt, az online közvetítést pedig milliók nézték világszerte. A Hetek washingtoni tudósítója az esemény kulcsszereplői közül szólaltatott meg többeket.

HÁTTÉR

„Nem az a feladatom, hogy Szoboszlait megtanítsam szabadrúgást lőni” - Shane Tusup a Heteknek

Nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is igyekszik kihozni a maximumot a sportolókból, nagyon hisz az alapozásban és a kemény munkában, a kritikusokon pedig csak nevet. Shane Tusup nyomot akar hagyni a magyar sportban.

Ez nem mese: már az óvodákba is betenné a lábát a genderpropaganda

Mérföldkőnek tekinthető a hazai meleg- és transzgender-propagandában a Meseország mindenkié című mesekönyv megjelenése. A kisgyerekeket „érzékenyítő”, Soros-támogatással, egy leszbikus egyesület gondozásában megjelent kötet jókora felháborodást váltott ki a magyar társadalomban.

Korrupció és csalás gyűrűjében: a marosvásárhelyi csoda háttere

A korrupció elleni harc, a román szavazók megnyerése és az RMDSZ-szel való viszony újraértelmezése – többek között ezek voltak a fő elemei Soós Zoltán kampánystratégiájának. A múzeumigazgató a szavazatok abszolút többségével nyerte meg a polgármester-választást Marosvásárhelyen.

KÁVÉSZÜNET

Nem csak a megelőzésben, a koronavírus gyógyításában is szerepe lehet a D-vitaminnak

A koronavírusos megbetegedés megelőzésén túl annak gyógyításában is szerepet játszhat a D-vitamin, derült ki a cordóbai Reina Sofia Klinika vizsgálatából, miután súlyos koronavírus-fertőzötteknél sikeresen alkalmazták a D3-vitamin metabolitját, a calcidiolt. A D-vitamin pozitív hatásairól Prof. Dr. Balázs Csaba immunológus-endokrinológust, valamint a D-vitamin terápiás alkalmazását végző Dr. Lukács Istvánt kérdeztük.

Randi-mágia, bosszú átok: elképesztően hódít a tiniboszorkányok TikTokja

Idén nyáron robbant be a köztudatba a TikTok speciális csatornája, a fiatalabb és idősebb boszorkányokat tömörítő WitchTok. A közösség tagjai a BLM-tüntetések kapcsán a varázslatok iránt nem érdeklődők látószögébe is bekerültek, ugyanis többen élő adásban tartottak szeánszokat az utcai aktivistákért.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!