hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Önvizsgálat nélkül nincs megtérés - exkluzív Hetek-interjúk Washingtonból
Jonathan Cahn, Nicky Cruz, Don Moen, Paul Wilbur
Önvizsgálat nélkül nincs megtérés - exkluzív Hetek-interjúk Washingtonból

Forrás: The Return

2020. 09. 30.
The Return – A visszatérés: ezen a néven hirdettek evangéliumi szervezetek nagygyűlést az amerikai főváros ikonikus helyszínére, a Lincoln Emlékműhöz. A rendezvényen élőben több tízezren vettek részt, az online közvetítést pedig milliók nézték világszerte. A Hetek washingtoni tudósítója az esemény kulcsszereplői közül szólaltatott meg többeket.

Jonathan Cahn, az evangéliumi rendezvény meghirdetője a legsikeresebb keresztény könyvszerző jelenleg az Egyesült Államokban. Profetikus üzeneteket, bibliai kommentárokat tartalmazó művei közül a Paradigma című magyarul is megjelent. Cahn egyben a Jézus-hívő messianisztikus zsidókeresztény irányzat ismert képviselője, aki szerint – mint azt most a Heteknek is megerősítette – a hiteles kereszténység nem szakadhat el az ószövetségi zsidó gyökereitől. 

Sötétben nagyobb az igazság fénye

A Visszatérés konferencia egyik célja Cahn szerint a fiatal generáció bekapcsolása a zsidó–keresztény értékek védelmébe. Alig több mint egy hónappal az amerikai elnökválasztás előtt különösen nagy jelentősége van annak, hogy milyen irányban halad tovább az Egyesült Államok. A jövő kulcsa az új, zömében már a 21. században született nemzedékek kezében van. 

„A fiatalabb nemzedék egy összetett generáció – mondta a Heteknek Jonathan Cahn. – Most egy nagy aposztázia idejét éljük, éppen ezért erősnek kell lenniük, és különösen radikálisnak. Persze, mondhatja valaki, hogy nem könnyű ezekben az időkben kereszténynek lenni, de olyan ez, mint a gyertyafény. A sötétben jobban látszik és nagyobb a fénye, tehát ebből a szempontból az igazság dicsőségesebb lesz, de ehhez ismétlem, erősnek kell lenni. Nappal alig látjuk a gyertyafényt, viszont most, ahogy haladunk a sötétség felé, lehet, hogy ez a küzdelem egyre nehezebbé válik, mert sötét erőkkel kell birkózni, de ez a fény világosságot fog hozni a nemzeteknek. Ugyanígy volt ez a korai egyházban is. Akik hajlandóak most talpon maradni, azokat Isten most is fel fogja használni.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!