hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mindig a választóknak van igazuk” - Interjú Fürjes Balázs államtitkárral
Nagykörúti biciklisávok, Lánchíd, agglomeráció
„Mindig a választóknak van igazuk” - Interjú Fürjes Balázs államtitkárral

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár(Fotó: Dósa Gyôzô)

2020. 09. 30.
Az óriási bosszúságot okozó nagykörúti biciklisávok, a roskadozó Lánchíd és a főváros vonzáskörzetéből történő beutazás káoszának megoldása is szóba került a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral készített  interjúnk során.

Mostanában sokszor beszélt arról, hogy új egyensúlyra van szükség Budapest közlekedésében. Mit ért ezalatt? 

– Egy nagyváros a legkülönbözőbb szokások, életformák, ízlések sűrű és színes keveréke. A nagyvárosi együttélés lényege a kölcsönös elfogadás és milliónyi kényes egyensúly megtalálása, újra meg újra. Azért van szükség új egyensúlyra a közlekedésben, mert a naponta az elő- és külvárosokból beutazó egymillió polgártársunk kétharmada gépkocsival jön, és sokszor akkor is átmegy a belvároson, ha nincs ott dolga. Mert a tömegközlekedés nem alternatíva, és hiányoznak a közvetlen kapcsolatok a külső városrészek között. 

De mi ez az új egyensúly és hogyan érhető el?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!