hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Randi-mágia, bosszú átok: elképesztően hódít a tiniboszorkányok TikTokja
Fiatalok vezetik be egymást az okkultizmus rejtelmeibe a közösségi oldalon
Randi-mágia, bosszú átok: elképesztően hódít a tiniboszorkányok TikTokja

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 10. 01.
Idén nyáron robbant be a köztudatba a TikTok speciális csatornája, a fiatalabb és idősebb boszorkányokat tömörítő WitchTok. A közösség tagjai a BLM-tüntetések kapcsán a varázslatok iránt nem érdeklődők látószögébe is bekerültek, ugyanis többen élő adásban tartottak szeánszokat az utcai aktivistákért.

„Amikor Frankie 16 éves volt, valami jelre várt. Beleragadt egy rossz kapcsolatba, és iránymutatásra vágyott. Keresztény lévén, mindennap imádkozott Istenhez, de azt érezte, nem kap semmi választ. Ezért egy idő után úgy gondolta: imáit univerzálisabb szintre tágítja. Néhány nappal később egy kék szajkó közeledett felé – furcsamód mintha a semmiből tűnt volna elő. Megérkezett a jel, amire Frankie annyira vágyott. »Elkezdtem mélyrehatóbban tanulmányozni a kék szajkók szimbolikáját, ami aztán az állatok szimbolikájának kutatásához vezetett (…), majd megismerkedtem a boszorkánysággal, és itt kötöttem ki – egy csomó kristállyal, három istenséggel, és igyekszem a legjobban kihozni magamból.«” 

Ilyen, és ehhez hasonló történetekkel találkozhatunk a WitchTok tiniboszorkányok profiljainál, akiknek népszerűsége nem is alacsony; Frankie csatornáját például több mint 332 ezren követik. A TikTok speciális csatornáján, a WitchTokon tanácsokat kérhetnek, történeteket oszthatnak meg egymással az odalátogatók – természetesen mindezt a boszorkányság témakörében. A legkeresettebb tartalmak a randizással kapcsolatos útmutatások – a „randizás” hashtag több mint 1,7 milliárdos nézettséget hozott a témában tanácsot adó boszorkányok számára – akikből hirtelen valóságos celebek lettek az online platformon – írja a nylon.com a jelenséggel kapcsolatos cikkében. 

Kik ők?

A WitchTok egy online boszorkányszövetség a TikTokon (az elnevezés egy szójáték az angol witch, azaz boszorkány és a TikTok összevonásából – a szerk.), amely 2020 júniusától került előtérbe. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!