hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Helyszíni riport: Bedöntheti Egyiptomot a koronavírus
Karantén Kairóban
Helyszíni riport: Bedöntheti Egyiptomot a koronavírus

Karantén Kairóban(Fotók: Jászberényi Sándor)

2020. 06. 11.
A koronavírus-járvány jelenlegi állásáról szóló beszámolók egyértelműen azt állítják, hogy a fertőzés gócpontja áttevődött Afrikára és a Közel-Keletre. Magyarországon is rövidhírt közölt az MTI, miszerint komoly gondok vannak Egyiptomban, a fertőzések száma nő. Azért annyira nem eszik forrón a kását.

Állunk a lakásban, és igazgatjuk egymáson az orvosi maszkot. Kora reggel van, hideg. Csak húsz fokot ír a telefonom, ez Kairóban nyáron hűvösnek számít. Kora délutánra majd negyven fok párol mindenkit a sivatag által befestett betonépületekben a harmincmilliós városban.

Készülődünk, mert mennünk kell. A feleségemen nem nagyon látok feszültséget, én kellőképpen ideges vagyok. Nem akarom, hogy rá is átragadjon, inkább hívom a taxit. Kettőnk közül nekem van több ismeretem az egyiptomi bürokrácia működéséről, ezért van gyomorgörcsöm. Sok mindent lehet mondani róla, kivéve azt, hogy egyszerű. Több mint tíz éve élek ebben az országban. Olyan még nem fordult elő, hogy bármi flottul menjen. Ha hivatalba kell menni, jobb, ha egyhetes programra készül az ember.

a milliomos azt mondta, öngyilkos lesz, ha az emberek nem mennek vissza a gyárakba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!