hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mit kell tudni a Black Lives Matter mozgalomról?

Az elmúlt napok rasszizmusellenes tüntetés- és zavargássorozata nyomán ismét előtérbe került az ellentmondásos fekete emberi jogi mozgalom, mely hét éve egy Twitter-hashtagből született, mára azonban megkerülhetetlen, óriási társadalmi, politikai befolyású nemzetközi szervezetté vált.

A hidegháború folytatódik

Az elmúlt egy évben – és különösen a koronavírus-járvány kapcsán – olyannyira fagyossá váltak az amerikai–kínai kapcsolatok, hogy indokoltnak látszik ismét elővenni a hidegháború kifejezést. A mostani helyzet legélesebben abban különbözik az előzőtől, hogy a két rivális hatalom gazdasága teljesen összenőtt.

Rendellenes-e a rendőrség?

Ahogy az antirasszizmus majdhogynem vallási szintre juttatott mozgalma tovább tombol a világon, és már tizenöten meghaltak a tüntetők közül, az ember alig hisz a szemének, amikor egyre többen a rendfenntartó szervek felszámolását is követelik. De vajon jó megoldás-e a legnagyobb káosz kellős közepén a rendőrség leépítése?

Belföld

Aggályok az örökbefogadás gyorsítás kapcsán

Bár nem volt szakmai egyeztetés az egyszerűsített örökbefogadásról szóló törvényjavaslatról, szakmabeliek szerint a módosítás az alkotók jó szándékát tükrözi. Vannak azonban problémás részletek, ilyen a felkészítő tanfolyam önkéntessé tétele vagy az egyszerűsített eljárás hátulütői.

Hit és értékek

Magyarország küzdelme a vallásgyakorlás szabadságáért

Magyarországnak a 16. Századtól kezdve folyamatosan szembe kellett néznie olyan birodalmak durva beavatkozásaival, amelyek élesen szemben álltak a bibliai kereszténységgel és a vallásszabadsággal.

HÁTTÉR

Mérgező hírek: Hogyan hat ránk a média?

A koronavírus miatt karanténba kényszerülő emberek még nagyobb mennyiségben fogyasztják a híreket, mint korábban. Egyrészt sokan ezzel töltik ki a felszabadult idejüket, másrészt mindenki ,,tudni szeretne mindent”. Egy új kutatás szerint azonban ennek a mindentudásnak nemcsak negatív pszichológiai hatásai, de egészségügyi kockázatai is vannak.

Helyszíni riport: Bedöntheti Egyiptomot a koronavírus

A koronavírus-járvány jelenlegi állásáról szóló beszámolók egyértelműen azt állítják, hogy a fertőzés gócpontja áttevődött Afrikára és a Közel-Keletre. Magyarországon is rövidhírt közölt az MTI, miszerint komoly gondok vannak Egyiptomban, a fertőzések száma nő. Azért annyira nem eszik forrón a kását.

KÁVÉSZÜNET

Léha családtagok, igaz barátok és felkenetés

A jelenleg is regnáló II. Erzsébet kislánykorában egy tisztességes feleségnek készült, nem uralkodónak. A történelem azonban nemvárt fordulatokat hozott, így édesapja halála után egy szétesőfélben levő birodalom szeme őrá, a trón várományosára szegeződött. Még gyászolni sem maradt ideje.

Hogyan rajzolta át a babavárás időszakát a járványhelyzet?

Kismamák, fiatal anyukák, akik a várandósság első szakaszában még nem is sejtették, hogy ez a 9 hónap más lesz, mint ahogy tervezték. Pánikkeltő online hírek, pesti városi legendák, és az első gyermek érkezésével kapcsolatos dilemmák. Ki hogyan dolgozta fel ezt a rendkívüli időszakot?

A Dude Perfect sikertörténete

A Dude Perfect a világ legnépszerűbb sport témájú YouTube-csatornája. Közel 52 millióan követik őket, klipjeik megtekintéseinek száma tízmilliárd felett van. Világhírű sportolók állnak sorban azért, hogy a videóikban szerepelhessenek. Nem mellesleg bátran vallják, hogy az életükben Jézus Krisztussal való kapcsolat a legfontosabb.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!