Hetek Univerzum
"Számomra a szakma csúcsa, hogy a magyar válogatott kapitánya lehetek" – Marco Rossi a Heteknek
Kezdeti éveiről, a járványról, a tehetségekről és a magyar foci jövőjéről beszélgettünk az olasz szakemberrel

Fotó: MLSZ

"Számomra a szakma csúcsa, hogy a magyar válogatott kapitánya lehetek" – Marco Rossi a Heteknek
Kezdeti éveiről, a járványról, a tehetségekről és a magyar foci jövőjéről beszélgettünk az olasz szakemberrel
„Nagyapám rajongott az Aranycsapatért, és mindig őket állította elénk példaként. Talán ezért is van, hogy számomra nem pusztán egy lépcsőfokot jelent, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek, hanem a szakma csúcsát” – mondta a Heteknek Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. (2020.12.23.) 

Mikor találkozott először a futballal?

– Egészen kicsi gyerekként már a grundon rúgtuk a bőrt. Aztán hatéves koromban leigazoltam a kis falunk klubjához, rá egy évre pedig elkezdtem játszani a Torino akadémiáján. Kilencéves koromtól felfelé minden korosztályos csapatban játszottam. Nekem nagyon tetszett, hogy külföldre is eljuthatok a foci révén, később edzőként is szívesen utaztam. Olaszországban komoly játékosokat láttam, leginkább a Torino és a Juventus meccseire jártam ki. Igazán szerencsés vagyok, hogy élőben láthattam nagyon sok első osztályú játékost. 

A három legnagyobb játékos szerintem Maradona, Van Basten és Hagi voltak.

Utóbbival volt szerencsém egy csapatban is játszani. Az övénél jobb bal lába csak Maradonának volt. De Hagi nem állt messze Diegótól, a jobb napokon megállíthatatlan volt. Az a mondás járta nálunk, hogy add neki a labdát, és már ünnepelheted is a gólt. Emellett egy nagyon kedves embert is ismerhetek a személyében.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!