hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Nyugdíjba megy vagy teljhatalmat kap Putyin?

Vagy visszavonul a békés, civil életbe, vagy élete végéig hatalomban marad. Habár nem tudjuk, melyik lehetőséget választja Vlagyimir Putyin, úgy tűnik, a legutóbbi törvény­módosítások segítségével mindkét eshetőségre alaposan felkészül. Miközben elemzők találgatják, ki lesz az utódja, a közéletben újra felröppentek a súlyos betegségeiről szóló pletykák.

„Ami négy éve Trump sikerének kulcsa volt, most az lett buktatója” - exkluzív interjú az elnököt is védő sztárügyvéddel

Trumpot védő liberális professzor, baloldalt kritizáló sztárügyvéd. Alan Dershowitz hû maradt ahhoz az eszményhez, aminek elvesztését siratja: a középutas gondolkodó és polgár ideájához. Aki kész mindkét oldalon értéket keresni, és nem hallgat egyik párt hibáiról sem. Szerinte Trump elvesztette a választást, de nem azért, amiért sokan gondolják.

Belföld

Az éjjel nem érhet véget? Hajdú B. István szerint két percen múlt minden

Nehéz elfogulatlan mérleget vonni a magyar futball jelenlegi sikereit illetően, de azért érdemes legalább kísérletet tenni erre.

A jogállamiság próbája: politikai zsarolás vagy a demokrácia védőbástyája?

Politikai furkósbot a migrációt ellenző országok büntetésére vagy minimális, objektív feltételrendszer az EU-s pénzek ellenőrzésére? – hangzik a dilemma, amivel az Európai Unió jogállamisági mechanizmusa kapcsán szembesülünk. 

Bizalmatlan magyarok: ön beadatná magának a korona elleni védőoltást?

A magyarok 17 százaléka oltatná be magát valamely Covid-vakcinával, a többség oltásellenes vagy bizonytalan. Az orvosi szakma józan többsége viszont azt mondja, hogy összehasonlíthatatla­nul kisebb a kockázata a tömeges oltásnak, mint ha passzívan várunk a nyájimmunitás kialakulására.

„Most kell még keményebben dolgozni” - Gera Zoltán a magyar futballsikerekről

A sikert és a kudarcot is érdemes a helyén kezelni. Ha jönnek az eredmények, akkor az ember hajlamos mindent hibátlannak látni, kudarc esetén meg mindent teljesen rossznak. Ez azonban nem így működik  – mondja Gera Zoltán, aki az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként a részben magyar rendezésű korosztályos EB-re készül.

Hit és értékek

Globalista elit és a "nagy újrakezdés": hogyan alakítanák át végleg a világot, amiben élünk?

Történelmi lehetőségnek tartja a globalista elit a COVID-19 járvány okozta válságot arra, hogy felgyorsítsák a teljes társadalomátalakító programjukat. Mi a szerepe a radikális menetrendben a davosi Világgazdasági Fórum veterán alapítójának, és hogyan alakítanák át végleg a világot, amiben élünk? 

Hogyan viszonyuljunk a különböző próféciákhoz? - Ruff Tibor teológus írása

Isten nevében beszélni az elképzelhető legnagyobb felelősség mind Isten, mind az emberek előtt. Az Úr nevében, mintegy Tőle származóként átadott üzenet ugyanis a hallgatóját és elmondóját egyaránt az Isten előtti elszámoltathatóság terhe melletti döntés elé állítja. Az esetleges tévedések ugyanakkor nem jelentik azt, hogy Isten ma lemondott volna a prófétai intézményről – ellenkezőleg, azt akarja, hogy  az megtisztult formában egyre hatékonyabban működjön az egyházban.

HÁTTÉR

„Olyan, mintha valaki állandóan inspirációt adna” - interjú Dr. Gyenis Jánossal

Túl a nyolcvanon továbbra is aktívan dolgozik. Az egykori vegyészmérnök  most a nanotechnológiát kutatja. Októberben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki. Beszélgettünk az életpályájáról, a vakolatba keverhető hőtároló kapszulákról, valamint a tudomány és hit kicsit sem ellentmondásos kapcsolatáról.

Kevesebb nő szül több gyereket: így alakult át a gyermekvállalási kedv

A születések száma nem követi le a házasság-kötések számának növekedését. Viszont emelkedik az egy nőre jutó átlagos gyerekszám.

KÁVÉSZÜNET

Így táplálkozz tudatosan, hogy kikerüld az önsanyargatás és a túlevés buktatóit

Sokan küzdenek kisebb-nagyobb súlyproblémákkal és olyan rossz étkezési szokásokkal, mint a rendszeres túlevés vagy koplalás. Azok közül, akik emiatt életmódváltásba vágnak, csak keveseknek sikerül hosszú távon is berendezkedni a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Ehelyett sokkal jellemzőbb a jojó-effektus, az elvesztett kontroll, és a vissza-visszatérő önsanyargatás.

"Nagyon hiányzik a normális kerékvágás" - így látják a járványt Stockholmtól Londonig

A vakcina már látótávolságon belül van, a kormányoknak azonban továbbra is egyensúlyozniuk kell az egészségügyi és a gazdasági érdekek között. Hogyan élik meg mindezt az emberek a hétköznapok során Európában? Hetek-körkérdés.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!