hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan viszonyuljunk a különböző próféciákhoz? - Ruff Tibor teológus írása
"Ami jó, azt tartsátok meg"
Hogyan viszonyuljunk a különböző próféciákhoz? - Ruff Tibor teológus írása

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 26.
Isten nevében beszélni az elképzelhető legnagyobb felelősség mind Isten, mind az emberek előtt. Az Úr nevében, mintegy Tőle származóként átadott üzenet ugyanis a hallgatóját és elmondóját egyaránt az Isten előtti elszámoltathatóság terhe melletti döntés elé állítja. Az esetleges tévedések ugyanakkor nem jelentik azt, hogy Isten ma lemondott volna a prófétai intézményről – ellenkezőleg, azt akarja, hogy  az megtisztult formában egyre hatékonyabban működjön az egyházban.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Prófétán a magyar nyelvben olyan embert értünk, aki üzenetét egyértelműen, mint Isten üzenetét közvetíti. Az ennek megfelelő héber náví szó eksztatikus, túláradó, izzó, lelkesült állapotban beszélő, éneklő vagy cselekvő személyt jelent, míg a másik bibliai nyelvben, a görögben a pro­phéteuó „valaki/valakik előtti beszélést”. 

a Mózesnek tett ígéretnek meg­felelően a Mindenható nemzedékről nem­zedékre prófétákat adott Izraelnek. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!