hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyugdíjba megy vagy teljhatalmat kap Putyin?
Drasztikus változások előtt áll Oroszország
Nyugdíjba megy vagy teljhatalmat kap Putyin?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 26.
Vagy visszavonul a békés, civil életbe, vagy élete végéig hatalomban marad. Habár nem tudjuk, melyik lehetőséget választja Vlagyimir Putyin, úgy tűnik, a legutóbbi törvény­módosítások segítségével mindkét eshetőségre alaposan felkészül. Miközben elemzők találgatják, ki lesz az utódja, a közéletben újra felröppentek a súlyos betegségeiről szóló pletykák.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Július 1-jén szavazott az orosz nép az alkotmánymódosításról, aminek következtében számos alapvető változás indult meg a kelet-európai állam politikai berendezkedésében. Módosítják az elnöki pozíció betöltésének szabályait, tisztázzák az elnöki hatalom és a törvényhozás viszonyát, valamint az orosz alkotmány és a nemzetközi jog kapcsolatát is. A módosítást Putyin nyújtotta be, valamint ő kezdeményezte az arról szóló népszavazást is. Mivel a 73,5 millió érvényes szavazatból 57,7 millióan támogatták az elnök javaslatát, az orosz parlament lázas törvényalkotásba kezdett, hogy a szabályozást a módosult alkotmányhoz igazítsa, valamint jóváhagyja az alkotmánymódosításokat.

Örök mentesség

Ennek keretében az orosz Szövetségi Gyűlés (parlament) alsóháza, az Állami Duma több alkotmánymódosítással egyben elfogadott egy törvényt, ami az orosz elnököknek regnálásuk után is mentelmi jogot biztosítana – életük végéig. A szabályozás értelmében nem lehetne nyomozási eljárást indítani a korábbi elnökökkel és családjukkal szemben, a büntetőjogi felelősségre vonás teljességgel kizárt, nemcsak az elnöki ciklus alatt, hanem később elkövetett cselekmények esetében is. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!