hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bizalmatlan magyarok: ön beadatná magának a korona elleni védőoltást?
A többség oltásellenes vagy bizonytalan hazánkban, pedig a szakmának komoly érvei vannak mellette
Bizalmatlan magyarok: ön beadatná magának a korona elleni védőoltást?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 26.
A magyarok 17 százaléka oltatná be magát valamely Covid-vakcinával, a többség oltásellenes vagy bizonytalan. Az orvosi szakma józan többsége viszont azt mondja, hogy összehasonlíthatatla­nul kisebb a kockázata a tömeges oltásnak, mint ha passzívan várunk a nyájimmunitás kialakulására.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Jelenlegi állás szerint a magyarok 83 százaléka biztosan nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával, derült ki a Euronews kutatásából. 

A meg­kérdezettek mindössze 17 százaléka adatná be magának az oltást, ha a vakcina elérhetővé válna. 47 százalék egyértelműen elutasította az oltás lehetőségét, 36 százalék pedig még nem döntötte el.
Honfitársaink bizalmatlansága világszinten is kiemelkedő. Egy a Nature magazinban publikált, a Föld lakosait reprezentáló felmérésből ugyanis az derült ki, hogy a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérné az oltást, ha az elérhetővé válna, tizennégy százalék bizonytalan, és mindössze tizenöt százalék mondta azt, hogy biztosan nem kérne vakcinát. Nálunk lényegében fordított az arány.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!