hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beadhatnak chipet az oltással együtt? - 8 izgalmas kérdés és válasz a Covid-oltásokról
Mellékhatás lehet, de nincs okunk félni
Beadhatnak chipet az oltással együtt? - 8 izgalmas kérdés és válasz a Covid-oltásokról

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 12. 17.
Miközben Nagy-Britanniában és az egyesült államokban is  megkezdődött a koronavírus elleni immunizálás, és így belátható közelségbe került a járvány legyőzése, még mindig sokan tartanak attól, hogy az oltásoknak nagyobb a kockázatuk, mint a hasznuk. Az alábbiakban a legfontosabb, legizgalmasabb kérdésekre igyekeztünk választ adni.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Más esetekben egy vakcina kifejlesztése akár tíz évig is eltart, most meg szűk egy év alatt megvan a vakcina.  Nem veszélyes ez?

Ezt a kérdést két oldalról is meg lehet közelíteni. Először el kell fogadni azt, hogy ez egy olyan világjárvány, amihez legutoljára a spanyolnátha volt hasonló. Hónapok alatt megállította a világgazdaságot, és így az ünnepek közeledtével sem látszik a vége. Ez egy krízishelyzet, amelynek során érthető, hogy a kormányok nem úgy cselekszenek, mint békeidőben. Ennek fényében érthető – és talán megnyugtató is – hogy a vakcinákat gyorsított eljárásban vizsgálják és engedélyezik. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!