hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így táplálkozz tudatosan, hogy kikerüld az önsanyargatás és a túlevés buktatóit
Jojó-effektus, az elvesztett kontroll, és a vissza-visszatérő önsanyargatás
Így táplálkozz tudatosan, hogy kikerüld az önsanyargatás és a túlevés buktatóit

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 25.
Sokan küzdenek kisebb-nagyobb súlyproblémákkal és olyan rossz étkezési szokásokkal, mint a rendszeres túlevés vagy koplalás. Azok közül, akik emiatt életmódváltásba vágnak, csak keveseknek sikerül hosszú távon is berendezkedni a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Ehelyett sokkal jellemzőbb a jojó-effektus, az elvesztett kontroll, és a vissza-visszatérő önsanyargatás.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Miért van ez? Kiss Gyöngyi klinikai szakpszichológus, és Fekete Lili végzős dietetikus hallgató olyan „buktatókra” világítottak rá, melyekkel ha nem foglalkozunk tudatosan, újra és újra meghiúsítják a tartós kiegyensúlyozott étkezésre való törekvéseinket.

Mindenekelőtt érdemes tisztázni, mit is értünk kiegyensúlyozott táplálkozás alatt, és miért annyira fontos dolog ez. „Ez egy olyan táplálkozásforma, amivel megfelelő mennyiségben és arányban tudjuk a szervezetünk számára biztosítani azokat a tápanyagokat, amelyek szükségesek az egészség hosszú távú megőrzéséhez, illetve a betegségek kockázatának csökkentéséhez” – fogalmazta meg Fekete Lili. Ennek hallatán ne tiltólistákra asszociáljunk, mert a kiegyensúlyozott táplálkozásban bizony minden ételnek megvan a helye, ha megfelelőek az arányok és a mennyiségek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!