hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Megállítható-e a zsidógyűlölet Skandináviában?

A Skandinávia-szerte egyre többször felszínre törő antiszemitizmus idén az őszi zsidó ünnepek idején lángolt fel ismét. A neonáci tagokból álló Északi Ellenállási Mozgalom tagjai a „cionista uralom” ellen harcolnak az északi országokban.

Súlyos korrupció és anti­demokratikus cenzúrázás a kampány véghajrájában

Az Egyesült Államok politikai élete a párhuzamos valóságok világába lépett: mindkét párt orosz beavatkozással és mindkét elnökjelölt az ukránok zsarolásával és korrupcióval vádolja a másikat. A technológiai óriáscégek viszont a demokraták javára döntöttek és Amerika történetének legsúlyosabb cenzúrázásába fogtak Biden védelme érdekében.

A levágott tanárfej: a rendszerszintű gonosz jelképe

Nem dőlt még el, hogy Franciaország behódol-e, vagy Párizs, Tolouse, Nantes, Strasbourg és a normandiai apátság után Samuel Paty középiskolai tanár lefejezése elhozza azt pillanatot, amikor az amerikai Black Lives Matter mozgalom mintájára a franciák (és az európaiak) egységesen nemet mondanak a rendszerszintű iszlám terrorideológiára.

Kedves Olvasó!

Megdöbbentő talán szembesülni azzal, hogy az amerikai demokrata vezetés a háttérben milyen korrupt ügyekben érintett? Hát még mennyire sokkoló azt látni, hogy a közösségi média gigavállalatai minden látszatot mellőzve kelnek ennek az elitnek a védelmére! Hiába jön a piszkos pénz Kínából vagy Ukrajnából, orosz oligarcháktól vagy terroristáktól, ez sem a demokratáknak, sem az őket fedező főáramú médiának nem aggályos.

Belföld

„Azt hittem, mindenki meg fog érteni” - felemás 3 éven van túl a #metoo mozgalom

Három éve indult útjára a #metoo mozgalom az Amerikai Egyesült Államokból. Azóta a korábbiakhoz képest jóval több zaklatási botrány látott napvilágot mind külföldön, mind Magyarországon. De vajon milyen mérleget vonnak maguk az áldozatok?

Fegyelem, őszinteség, alázat – Szergei Rebrov receptje a sikerhez

A holnap sikeréért ma kell megdolgozni – vallja Szergei Rebrov, aki szerint a legfontosabb futballista erény a fegyelmezettség, amiben neki a matematika szeretete is segítséget jelent. Az ukrán edző vezetésével a Fradi 25 év után jutott be újra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev ellen is pályára lépnek.

Hit és értékek

Antiszemita a Biblia fejezetszámozása?

Antiszemita az Ószövetség keresztények által készített, de a zsidóság által is használt fejezetbeosztása – ezt a meglepő állítást tette október elején egy izraeli kutató. Kíváncsiak lettünk, mennyire állja meg a helyét ez az új elmélet. 

HÁTTÉR

„Kitépték anyám karjai közül az egyéves húgomat, és elhajították, én kaptam el.” - Geiger Éva holokauszttúlélő története

Geiger Éva családjának nagy része túlélte a holokausztot, de Éva gyermekkora háborús élményeinek köszönhetően nagyon hamar, hétévesen véget ért. 19 éves tüntetőként az ‘56-os eseményekben is részt vett, és úgy gondolja, sokkal boldogabb fiatalsága volt, mint a mai húszéveseknek.

Döcögve megy az átállás a zöldenergiára

A német kormány 2022-re teljesen leállítaná az atomerőműveket, a kaliforniai kormányzó pedig 2035-re el akarja tüntetni a földgázt az energiagazdálkodásból. A költségeket mindenhol az adófizető polgárok állják, ám nemcsak az intézkedések hatékonysága kérdéses, hanem az is, hogy mennyit árt mindez a gazdasági versenyképességnek.

Újra fellángolt a vita a lombikprogram körül

A népességfogyás elleni harcban a kormány kiemelten épít a lombikprogram támogatására, a katolikus egyház ugyanakkor bűnnek minősíti a mesterséges megtermékenyítést – erősen megosztva ezzel saját híveit is.

KÁVÉSZÜNET

Hogyan lett a magyar származású „Esztiből” Estée Lauder?

„A szépség egyéni hozzáállás kérdése” – állítja Estée Lauder, ezt a nevet pedig a legtöbb nő a luxussal, parfümök, bőrápoló krémek, sminktermékek világával köti össze. A siker és a csillogás mögött azonban egy életen át tartó, kemény munka árán megvalósított álom kibontakozását látjuk.

Mi mindent befolyásol a hétköznapi maszkhasználat?

A szájat és orrot eltakaró arcmaszk viselése vitathatatlan segédeszközzé vált világszerte a covid terjedésének megfékezésében. Jelen cikkünkben górcső alá vesszük a maszk „mellékhatásait”: a mindennapi kommunikációtól kezdve a bűnüldözésig.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!