hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Súlyos korrupció és anti­demokratikus cenzúrázás a kampány véghajrájában
Bidenék üzelmei és az óriásvállalatok puccsa
Súlyos korrupció és anti­demokratikus cenzúrázás a kampány véghajrájában

Fotó: AP / Charles Dharapak

2020. 10. 21.
Az Egyesült Államok politikai élete a párhuzamos valóságok világába lépett: mindkét párt orosz beavatkozással és mindkét elnökjelölt az ukránok zsarolásával és korrupcióval vádolja a másikat. A technológiai óriáscégek viszont a demokraták javára döntöttek és Amerika történetének legsúlyosabb cenzúrázásába fogtak Biden védelme érdekében.

Mint ahogy arról már korábban is cikkeztünk, Joe Biden fia, Hunter Biden (fő képünkön jobbra) még 2014-ben csatlakozott a Burisma nevű ukrán cég igazgatótanácsához, állítólag 50 ezer dolláros (közel 15,5 millió forintos) havi fizetésért úgy, hogy az üzletember sem az energiaszektorhoz, sem az ukrán viszonyokhoz nem ért különösebben. Amikor a botrány előzetes részletei napvilágra kerültek tavaly, apja tagadta, hogy tudna bármit Hunter európai ügyleteiről, pedig fotók is készültek arról, hogy Hunterrel és más Burisma-tagokkal együtt golfozik. Most pedig további információk jöttek felszínre, amelyek igen rossz fényben tüntetik föl a korrupciót hevesen tagadó elnökjelöltet.

Kiteregetett szennyes

A New York Post pár napja egy e-mail-üzenetre hivatkozva közölte címlapsztorijában, hogy valóban volt összeköttetés az egykori alelnök és fia üzleti kapcsolatai között. A Post szerint Hunter közvetített is apja és egy Burisma-vezető között, akiket be is mutatott egymásnak. A leleplezett e-mailt Vagyim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsának egyik főtanács­adója küldte 2015 áprilisában Hunter Bidennek, megköszönve a wa­shingtoni meghívást és a lehetőséget, hogy az alelnökkel találkoz­hatott.

A Post ráadásul még egy korábbi (2014-es), szintén korrupcióra utaló e-mail-üzenettel is előrukkolt, amelyben állítólag ugyanez a személy afelől érdeklődött ifjabb Bidennél, hogy miként tudná „befolyását a vállalat javára fordítani”? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!