hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Amerika a kettészakadás vagy a diktatúra szélén táncol
Kedves Olvasó!

2020. 10. 21.
Megdöbbentő talán szembesülni azzal, hogy az amerikai demokrata vezetés a háttérben milyen korrupt ügyekben érintett? Hát még mennyire sokkoló azt látni, hogy a közösségi média gigavállalatai minden látszatot mellőzve kelnek ennek az elitnek a védelmére! Hiába jön a piszkos pénz Kínából vagy Ukrajnából, orosz oligarcháktól vagy terroristáktól, ez sem a demokratáknak, sem az őket fedező főáramú médiának nem aggályos.

Az Egyesült Államok elérkezett saját októberi szocialista forradalmának küszöbére. Az agitációs propaganda javában zajlik, a népmozgalom az utcán gyülekezik, és már csak egy szikra kell, hogy az elkényelmesedett, ideológiailag megrekedt és identitásválsággal küszködő republikánus adminisztrációt elsöpörjék. Ha ez megtörténik, seperc alatt megvalósul az egypártrendszer és az állami média teljes kontrollja, amelyben csak annak van szólásszabadsága, aki azt szólja, amit szabad. Továbbá csak annak van lelkiismereti szabadsága, akinek nincsen szabad lelkiismerete.

Fotó:  AP / Nick Wass
Obama, Joe Biden és fia, Hunter (Fotó:  AP / Nick Wass)

Pedig a forradalmi hevület rossz irányú: az óriáscégek cenzúrája és a média hazugsággyára sokakkal elhitette, hogy a jobboldal tényleg lepaktált az oroszokkal és át akarja verni a népet. Ha tudnák, hogy az ilyen paktumok sokkal inkább a baloldalra igazak! De honnan tudhatnák, amikor a Facebook és a Twitter letiltja az ezzel kapcsolatos tájékoztatásokat?

Ha az amerikai társadalom nem eszmél föl, két hét múlva az annyira rettegett szovjet rendszernél rosszabb veheti kezdetét. Ha pedig feleszmél, azt kockáztatja, hogy ellenállásával ismét a szakadás felé mozdul el az unió. Csak lesz-e újabb Abraham Lincoln, aki egyben tartja az egybentarthatatlant? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!