hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Azt hittem, mindenki meg fog érteni” - felemás 3 éven van túl a #metoo mozgalom
„Azt hittem, mindenki meg fog érteni” - felemás 3 éven van túl a #metoo mozgalom

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 10. 20.
Három éve indult útjára a #metoo mozgalom az Amerikai Egyesült Államokból. Azóta a korábbiakhoz képest jóval több zaklatási botrány látott napvilágot mind külföldön, mind Magyarországon. De vajon milyen mérleget vonnak maguk az áldozatok?

Örvendetes módon nagyon sok esetben kényszerültek távozni a közélet, a kultúra és a sport világából azok a ragadozók, akik emberi életet tettek tönkre, ugyan­akkor vannak olyanok is, akik túlélték, hiszen nem vetett ki magából mindenkit a társadalom. Az elmúlt napokban számos háttérbeszélgetést folytattunk olyan magyar áldozatokkal, akik korábban vállalták, hogy a nyilvánosság elé állnak. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire viselték meg őket a történtek és hogyan fogadta őszinteségüket a közbeszéd. 

Meglepő módon a korábban arcukat és nevüket felvállalók többsége jelezte, nem szeretnének ismét névvel szerepelni. „Azt hittem, mindenki meg fogja érteni a szándékomat. Nem magamat akartam sajnáltatni, hanem felhívni a figyelmet arra, hogy a szexuális ragadozók köztünk élnek” – mondta el lapunknak az egyik, kulturális területen dolgozó áldozat, akit a kétezres években ért szexuális abúzus a szakmán belül. Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy némely közvetlen munkatársa is mély megvetéssel fogadja majd a történetét.

miközben kiálltam a történetemmel, azon túl, hogy feltéptem a régi sebeket, még több újat szereztem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!