hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Arra születtem, hogy Isten szolgája legyek”
Exkluzív interjú Nicky Cruzzal
„Arra születtem, hogy Isten szolgája legyek”

Fotó: Somorjai László

2020. 04. 09.
Egy boszorkány adott neki életet, tizenkilenc évesen rettegtek tõle kortársai, elmondása szerint életében kétszer is meghalt - de egy gyengén látó prédikátor szavai örökre megvál­toztatták az életét. Nicky Cruz evangélistával, a Repülj kicsim, repülj! címû népszerû könyv szerzõjével beszélgettünk.

Tinédzserkorára egy kegyetlen New York-i banda élén találta magát. Hogy vezetett ide az út?

– Egy ilyen állapotra nem egyik napról a másikra jut az ember. Kell egy hatás, ami ezt kiváltja – nálam ez a család volt. Olyan otthonban nőttem fel, melyet átjárt a boszorkányság atmoszférája: édesanyám gyakorló boszorkány volt, édesapám pedig egy sátánista pap. Már gyerekkoromban nagyon sok manifesztációját láttam a gonosznak. Kisgyerekként az emberi elme nem igazán érti, mi történik körülötte, de ahogy láttam magam körül a gonosz dolgokat, elkezdtem felfogni, hogy átok alá kerültem, méghozzá igen súlyos módon. A családban tizenkilencen voltunk testvérek: tizennyolc fiú és egy lány – szegény lány! Valamilyen megmagyarázhatatlan módon a tizenkilenc gyerek közül anyám engem szemelt ki magának, és ez megváltoztatta az életem folyását. Fizikailag és mentálisan is bántalmazott. Azóta is felteszem magamnak a kérdést: miért pont engem választott? Egy olyan sötét oldala volt ez az életemnek, amit egész fiatalkoromban magammal hordoztam. A fizikai bántalmazás annyira nem is viselt meg, de a szavai… Egyszer például azt mondta nekem, hogy a sátán fia vagyok. Az elmém pedig elkezdte magába szívni ezeket a csúnya mondatokat. Amikor kijelentette, hogy elátkozta a napot, amelyen megszülettem – na, azzal teljesen megölt engem.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!