hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyerekbarát dalok
Interjú Gryllus Vilmos, Kossuth-díjas magyar zenésszel
Gyerekbarát dalok

Fotó: Dósa Gyôzô

2020. 05. 14.
Gimnáziumi magyar tanára nagy löketet adott pályájához, alapító tagja az 50 éves Kaláka együttesnek, több gyermekdala már beépült az óvodai nevelésprogramba; az a célja, hogy szülõ-gyerek együtt énekeljen, és nagyon szeret kerékpározni. Egy fáradhatatlan művésszel beszélgettünk.

Ön is, bátyja is, lánya is zenél vagy énekel. Ez a Gryllus-családban egy örökletes dolog?

– Mindenesetre vannak előzményei. Édesanyám majdnem zenész lett, 3 évet elvégzett a Zeneművészetin zongora szakon, de tanulmányait megakasztotta Budapest ostroma, és utána már úgy érezte, nem tud visszakapaszkodni arra a szintre, ahol lennie kéne. Így aztán pályát módosított, és a vegyész szakmát választotta. Eötvös-díjas feltaláló lett, úgyhogy megállta a helyét ezen a másik területen is. Édesapám kórusban énekelt, és hát egyáltalán, mindenki szerette nálunk a zenét. Egyik nagyapám csellista volt, ő tanított engem már kisgyerekkoromban ezen a hangszeren játszani. Szóval mindig jelen volt a zene, kezdettől fogva zenés környezetben éltünk.

Ha eddigi életművét nézzük, kirajzolódik belőle egy költészet-zene-gyerekek trió. Hogyan találkozott ez a három terület az Ön életében?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!