hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Áldozhat-e Joe Biden, ha abortuszpárti?

„Ahol apácák vannak, én otthon vagyok” – írta könyvében Joe Biden. Most már javában küzd olyan apácák ellen, akik saját segélyszervezetükben ellenállnak az abortuszlobbinak. A méhen belüli élet kapcsán egyre élesebb az ellentét az elnök és az amerikai katolikusok között.

„A sariát és a kalifát várom” – élet a brit no-go zónákban

Egy muszlim professzornak napokban megjelenő, „muszlim Nagy-Britanniáról” szóló tanulmánya feltárja az országban található no-go zónákat, bemutat olyan ottani muzulmán családokat, amelyek jelenleg is talibán-szerű szabályok szerint élnek; nőket, akik nem hagyhatják el férjük engedélye nélkül otthonaikat, és gyermekeket, akiket azért támadtak meg fényes nappal, mert fehérek.

Közös autók, bérelhető fúrógép: az EU hadat üzent a magántulajdonnak

A fogyasztói társadalom visszásságainak kezelése és a racionálisabb hulladék­felhasználás régi igény a nyugati társadalmakban. Az Európai Unió azonban a zöld ügyek leple alatt fokozatosan építi le a magántulajdon eszméjét, és helyére olyan ideológiák magvait hinti el, amelyek alapjaiban forgatják fel Európa társadalmait.

Belföld

Trump és Netanjahu után így buktatnák meg Orbánt is

Titkosszolgálati akciók, álobjektív külföldről pénzelt média, egymást visszhangzó NGO-k és importált identitáspolitika. Széles tárháza van a választásokba történő beavatkozásnak. Jövő áprilisban a kormánykritikus nyugati nagyhatalmak felvonultatnák valamennyit.

Vízhiány: Magyarország is bajba kerülhet

Az elmúlt hónapban több Pest megyei településen korlátozták a vízfogyasztást. A lakosokat arra kérték, hogy a medencék feltöltését halasszák későbbre, és lehetőleg ne ivóvízzel öntözzenek. A péceli önkormányzat pénzbüntetést helyezett kilátásba azok számára, akik a korlátozás ellenére mégis locsolni kezdenek.

Kedves Olvasó!

Az elmúlt pár hét megmutatta, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van gyermekeink védelmére. Miközben a kedves Olvasó talán a kanapén ülve forgatja otthona nyugalmában a Hetek legfrissebb lapszámát, mintegy bő ezer kilométerrel arrébb számára teljesen ismeretlen politikusok és bürokraták egész armadája szinte őrjöngve követeli, hogy a gyermekét genderpropagandisták taníthassák a magyar iskolákban.

Hit és értékek

Izrael, a közellenség: a progresszív oldal antiszemitizmusa

A második világháborút követően az antiszemitizmus új formákban mentette át magát, és ebben kulcsszerepe volt a baloldali és progresszív liberális mozgalmaknak. Ritkán emlegetik, de az „eltörlés kultúrája” is a Közel-Keleten bukkant fel először, amikor apartheidnek minősítették a történelmi földjén újjáalakult zsidó államot.

A történelem jobb oldala: Ben Shapiro könyve magyarul

Az utóbbi évek egyik meghatározó értékvédő könyve jelenik meg júliusban a Hetek kiadó gondozásában. A téma mindnyájunkat érint, hiszen a kihívásokkal naponta találkozunk: a történelemben először egyszerre áll össztűz alatt a nyugati civilizáció két alappillére, Athén és Jeruzsálem öröksége, a klasszikus görög gondolkodáson és a bibliai kijelentésen felépült világ.

HÁTTÉR

Japán és a kereszténység viszonya

A japán társadalom az evangélium és a kereszténység szempontjából ma is az egyik legzártabb, legelutasítóbb közös­ség a világon. Miért alakult ez így?

Különös olimpia: nézők nélkül, transznemű versenyzőkkel, a Covid árnyékában

Úgy néz ki, hogy idén mégis megtartják a tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát annak ellenére, hogy Japánban még mindig növekszik a koronavírus- fertőzöttek száma. A kitiltott nézők hiánya viszont hatalmas gazdasági veszteséget jelent majd, és a japán társadalom nagyobbik fele szerint inkább le kellene mondani a játékokat.

KÁVÉSZÜNET

Miért olvassunk klasszikusokat?

Sok diák és felnőtt is ódzkodik attól, amit kötelező olvasmányként kell vagy kellett elolvasni az iskolában. Pedig a világirodalom nagy klasszikus művei nemcsak műveltségünket gazdagítják, hanem emberségünket is.

Pszichológus, pszichiáter, mediátor vagy coach?

Az elmúlt évtizedekben a már ismert pszichológus, pszichiáter mellett megjelentek egyéb olyan munkakörök, melyek szintén emberekkel foglalkoznak. Mi is a különbség közöttük?A címben szereplők mindegyike valamilyen segítő szakembernek számít, mégsem állíthatjuk azt, hogy ugyanazzal foglalkoznak. Nehéz eligazodni a sok elnevezés között, ezért most megnézzük, hogy melyik szakma pontosan mit is takar.

Hogyan nyaraljunk biztonságosan?

Ahhoz, hogy biztonságosan és nyugodtan teljenek a pihenés napjai, összegyűjtöttünk néhány elővigyázatossági szempontot a maszkviselésen, a távolságtartáson és a (kéz)fertőtlenítésen túl, melyek segíthetnek elkerülni a kellemetlen meglepetéseket a nyaralás során.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!