hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump és Netanjahu után így buktatnák meg Orbánt is
Külföldről igyekeznek befolyásolni a magyar választásokat
Trump és Netanjahu után így buktatnák meg Orbánt is

Trump és Netanjahu után a magyar miniszterelnököt is megbuktatnák.(Forrás: Hetek-grafika / Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 07. 08.
Titkosszolgálati akciók, álobjektív külföldről pénzelt média, egymást visszhangzó NGO-k és importált identitáspolitika. Széles tárháza van a választásokba történő beavatkozásnak. Jövő áprilisban a kormánykritikus nyugati nagyhatalmak felvonultatnák valamennyit.

Ahogyan az a magyar országgyűlési választások előtt lenni szokott, sorra jelennek meg a tanulmányok, elemzések, cikkek arról, hogy most van az utolsó esély megdönteni Orbán Viktort és a magyar kormányt, különben már sosem lesz ez lehetséges az erősödő „diktatúra” miatt. Ezt szimbolizálja a példátlan módon összefogó összellenzék, és ezt sulykolja a nemzetközi Orbán-ellenes médiatulajdonosi kör is, legutóbb épp az amerikai The Atlantic magazin.

A közelgő áprilisi választásnak ezúttal azonban nemcsak belpolitikai vonatkozásban, hanem globális perspektívában is kiemelt jelentősége van. Hiszen Donald Trump amerikai elnök 2020-as, és Benjamin Netanjahu 2021-es megbuktatását követően 2022-ben a magát progresszívnek hazudó oldal és az azt felhasználó, nehezen beazonosítható hatalmi kör elérkezettnek látta az időt arra, hogy kiiktassa az utolsó kulcsfigurát is „Nyugaton”, aki még fékezi az új „modern” világrend kialakítására irányuló erőfeszítéseket.

Mikor, ha nem most?

Az Unió elindulása óta dédelgetett Egyesült Európai Államok eszméjéből már bő egy évtizede feltűnően kilóg Magyarország. Az uniós bürokrácia se kiköpni, se lenyelni nem tudja a jelenlegi magyar kormányt, mivel az uniós számonkérési eszközök nem azzal a hatékonysággal működnek, mint azt a föderalista oldal szeretné. A magyar és lengyel kormány pedig élve az uniós szerződések által biztosított szabadsággal, használja azokat az eszközöket, amelyekkel érvényesítheti nemzeti érdekeit.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!